Gol: São Paulo Congonhas - Recife, 30 november 2009

30 november 2009
Op 30 november gingen we van São Paulo Congonhas naar Recife. We hadden nog nooit met Gol gevlogen, dus een goede reden om dit eens te doen, bovendien goed voor de frequent fly punten. Om 5:30 waren we al op de luchthaven van Congonhas. Gol heeft hier heel veel balies. Een voor economy class en een balie speciaal voor mensen die zwanger zijn, of zoals wij die reizen met een baby. Geen lange rijen, gewoon aansluiten achter iemand anders en dan ben je aan de buurt. Kunnen ze in Nederland een voorbeeld aan nemen.


Het vliegtuig (Boeing 737-800) kwam te laat binnen, dus we hadden vertraging. Met een half uur vertraging gingen we instappen. Eenmaal in het vliegtuig gingen we niet weg. Er was een probleem. De gezagvoerder van vlucht G3 1877 had een vluchtplan ingediend bij de luchtverkeersleiding in Brazilia (zij regelen het verkeer op hoogte) en een vluchtplan ingediend bij de verkeersleiding van São Paulo (zij regelen het verkeer boven São Paulo, tot een bepaalde hoogte). Nu was de verkeersleiding van São Paulo het vluchtplan van vlucht G3 1866 kwijt, waardoor we niet konden vertrekken. Dit vertelde de gezagvoerder aan de passagiers. Ik heb nog nooit zoiets gehoord, een geweldig verhaal. Na 20 minuten moest hij ook weer een nieuw vluchtplan indienen bij de luchtverkeersleiding in Brasilia, en zo werd de vertraging meer dan een uur. We gingen naar Recife, via Belo Horizonte en Salvador da Bahia.

We hadden geen vaste plaatsen. Na iedere stop moesten we verhuizen naar een andere stoel. Een heel gedoe met een baby op schoot. We kregen geen gordel om onze baby vast te maken tijdens het stijgen en het landen. Dit vonden we wel heel raar en we hebben dit ook meteen gemeld bij luchtvaartmaatschappij Gol. Er werden geen films getoond aan boord. Na het opstijgen kregen we een zout koekje met iets te drinken in het vliegtuig en iedere keer als we een stop hadden gemaakt, kregen we weer iets te eten en te drinken. Het personeel was wel behulpzaam. Ze deden alles voor ons, als we een vraag hadden. Er was ook een toilet in het vliegtuig alleen voor vrouwen.

Eindcijfer: De vergeten gordel voor baby's laat ik zwaarder wegen dan de vertraging. Ze krijgen een 5. Geen voldoende. Vertraging en geen gordel geven voor een baby, terwijl die losse gordel wel aanwezig is vind ik geen voldoende waard.

J.H. van Heijningen

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen