Wersch Rintel

Bij de KLM-order voor de Airbus A320neo-familie en later voor de A350 speelde één man een cruciale rol. Een Nederlander in dienst van Airbus: Wouter van Wersch. Hoe heeft hij KLM weten binnen te hengelen?

KLM 737 Schiphol

Een deel van de ambtenaren op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft er grote moeite mee dat de nieuwe minister, Barry Madlener (PVV), besloten heeft om de voorgenomen krimp van Schiphol grotendeels terug te draaien. De directeur-generaal Luchtvaart heeft zich na dat besluit zelfs ziek gemeld, zo blijkt uit een reconstructie van NRC Handelsblad.

Milaan Malpensa

De gemeente Milaan heeft zich aangesloten bij een zaak die is aangespannen door andere gemeenten tegen de vernoeming van de grootste luchthaven van de stad (Malpensa) naar Silvio Berlusconi. De gemeenten willen de naamswijziging ongedaan maken.

Brussels Airport

Alle vertrekkende vluchten vanaf de internationale luchthaven Brussels Airport worden op dinsdag 1 oktober geannuleerd om een nationale staking in België. Er kunnen wel vluchten aankomen op de luchthaven, maar ook daarvan wordt waarschijnlijk een deel geannuleerd.

KLM A321neo

KLM heeft de tweede Airbus A321neo in ontvangst genomen. Het toestel, met de registratie PH-AXB, vertrok vrijdagmiddag vanaf het fabrieksvliegveld in Hamburg en landde rond tien voor vijf op Schiphol. Dat was precies een maand na de komst van de eerste.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Afscheidstournee Nederlandse F-16’s loopt deels in de soep door slecht weer

27 september 2024 | Door: 
Reismedia/ANP

De formatievlucht boven Nederland waarmee vrijdag afscheid genomen werd van de Nederlandse F-16’s, is door het slechte weer flink ingekort. Het gehele westen is overgeslagen. Storm Aitor gooide roet in het eten.

Stem nu op de beste zakenreisleveranciers en bepaal mee wie de Zakenreis Awards 2024 winnen

27 september 2024 | Door: 
onze redactie

Op vrijdagavond 8 november worden de Zakenreis Awards uitgereikt voor de beste business travel providers van 2024. De winnaars in een groot aantal categorieën worden gekozen door de lezers van dit platform en een onafhankelijke jury, waaronder een groot aantal professionals uit de brede zakenreisindustrie. Bepaal nu mee wie volgens u de winnaars zijn.

'2025 wordt financieel grote uitdaging voor KLM'

27 september 2024 | Door: 
onze redactie

De kosten bij KLM lopen steeds verder op, terwijl er de komende jaren veel geld nodig is voor investeringen in onder meer de grootste vlootvernieuwing uit de geschiedenis van het bedrijf. Daarom worden de geesten bij het personeel rijpgemaakt voor flinke besparingen.

Overig nieuws

Overig nieuws

Europese autoriteiten: vermijd luchtruim Libanon en Israël

28 september 2024 | Door: 
ANP

Luchtvaartmaatschappijen moeten de komende maand de luchtruimen van Libanon en Israël vermijden, zeiden Europese luchtvaartautoriteiten zaterdag. De reden is het raketvuur en de luchtaanvallen op Libanon en Israël. De Europese Commissie en het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) waarschuwden in een verklaring voor "een algehele intensivering van luchtaanvallen en verslechtering van de veiligheidssituatie." De officiële aanbeveling geldt voorlopig tot 31 oktober.

Ryanair gaat vaker op Zweden vliegen na afschaffing van vliegtaks

28 september 2024 | Door: 
onze redactie

In een reactie op het besluit van de Zweedse regering om de vliegtaks af te schaffen, heeft Ryanair besloten om vaker op Stockholm te gaan vliegen. De prijsvechter stationeert twee extra Boeing 737’s in de Zweedse hoofdstad en opent daarmee tien nieuwe routes.

Icelandair start lijndienst naar Nashville

28 september 2024 | Door: 
onze redactie

Icelandair start volgend jaar met een seizoenslijndienst tussen Reykjavik en het Amerikaanse Nashville. Die route wordt vanaf 16 mei vier keer per week gevlogen met een Boeing 737 MAX. Daardoor komt er ook voor Nederlanders en Belgen een snelle reisoptie naar Nashville bij.

AirHaifa kan van start, maar voorlopig nog niet vanuit gevaarlijk Haifa

26 september 2024 | Door: 
onze redactie

De nieuwe Israëlische maatschappij AirHaifa heeft haar vliegvergunning binnen en kan daardoor volgende week beginnen met de vluchtuitvoering. Maar doordat thuisbasis Haifa, aan de grens met Libanon, momenteel te gevaarlijk is, starten de vluchten vanuit Tel Aviv.

Koreaanse prijsvechter T'way Air nieuwste klant voor Airbus A330neo

26 september 2024 | Door: 
onze redactie

T’way Air voegt vijf Airbus A330-900’s aan de vloot toe en wordt daarmee de nieuwste klant van dit type. De Koreanen leasen de toestellen van leasemaatschappij Avolon, die ze in 2026 levert. Met de nieuwe en zuinigere Airbussen wil de luchtvaartmaatschappij haar snelle internationale expansie voortzetten.

Qantas misleidde bijna miljoen passagiers met 'spookvluchten'

26 september 2024 | Door: 
ANP

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft bijna een miljoen passagiers misleid door tickets te verkopen voor vluchten die al geannuleerd waren. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die openbaar zijn gemaakt.

Topvacatures

Video

CRJ900 van Delta Air Lines verliest staart na aanrijding door A350

11 september 2024 | Door: 
onze redactie

Een CRJ900 van Delta Air Lines heeft dinsdag de staart verloren op de luchthaven van Atlanta, nadat een Airbus A350-900 - eveneens van Delta - er met de rechtervleugel tegenaan reed. Bij het incident raakte niemand gewond, maar de financiële schade loopt in de miljoenen dollars.

Video: KLM vliegt eerste Airbus A321neo naar huis

27 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

KLM heeft dinsdag haar eerste Airbus A321neo naar Schiphol gevlogen. Luchtvaartnieuws was aan boord om het nieuwe type als eerste te testen. Het is de bedoeling dat KLM dit jaar nog drie A321neo’s krijgt, volgens jaar nog eens zes tot acht. Op 16 september is de eerste commerciële vlucht naar Kopenhagen.  

Man opent nooddeur en klimt op vleugel van Airbus A320

22 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

Een passagier van een Jetstar-vlucht heeft donderdag na de landing in Melbourne een nooddeur geopend en klom daarna op de vleugel van het vliegtuig. Reizigers filmden het incident. De bewuste man werd snel aangehouden en meegenomen door de politie.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €429 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen