Air France ontvangt vijfde Boeing 787-9 Dreamliner

Air France Boeing 787
24 november 2017 - 9:51 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom
| Foto: Reismedia

PARIJS - Air France heeft deze week haar vijfde Boeing 787-9 Dreamliner in ontvangst genomen. De geavanceerde toestellen worden dit winterseizoen ingezet op zeven verre bestemmingen in Afrika, Noord-Amerika en Zuid-Amerika vanaf thuisbasis Parijs.

Donderdag landde de vijfde Dreamliner, met registratie F-HRBE, op Charles de Gaulle Airport. Air France zet de Boeing 787 in op vluchten van Parijs naar Abidjan, Bamako, Boston, Panama, Sao Paulo en Toronto. In het zomerseizoen van 2018 wordt geswitcht naar Abidjan, Bamako, Bogota, Guangzhou, Montreal, Nairobi en Osaka. Volgend jaar moeten ook toestel nummer zes en zeven worden afgeleverd.

Air France en KLM bestelden in totaal 25 Boeing 787 Dreamliners, met een optie op nog eens 25. Daarvan heeft Air France er nu vijf en KLM tien. Bij Air France is aan boord plaats voor 276 passagiers, waarvan dertig in Business, 21 in Premium Economy en 225 in Economy Class.
 


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen