In beeld: DHC-6 Twin Otter botst na landing tegen geparkeerde helikopter

Twin Otter
25 augustus 2023 - 10:40 | Door: 
onze redactie
| Foto: FL360aero / X

ST. JEAN – Op Saint Barthélemy Airport in de Cariben heeft zich donderdag een opmerkelijk incident voorgedaan. Na de landing is een De Havilland Canada DHC-6 Twin Otter van Air Antilles tegen een geparkeerde helikopter gebotst.

Wat er precies is misgegaan moet onderzoek uitwijzen. Op het moment van de botsing was het zicht op de luchthaven erg goed. Het vliegtuig met registratie F-OMYS was net geland vanuit Pointe-a-Pitre en had zeven personen aan boord. Eén persoon zou volgens lokale media lichtgewond zijn geraakt. Er zat niemand in de helikopter.

Saint Barthélemy Airport staat bekend als een gevaarlijk luchthaven door de ligging en korte landingsbaan, maar of die factoren bij dit incident een rol hebben gespeeld is niet duidelijk.

Bekijk hieronder beelden van het ongeluk:

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen