Air Belgium in onderhandeling met nieuwe investeerder

Air Belgium A330neo
29 juli 2024 - 17:43 | Door: 
onze redactie
| Foto: Airbus (archieffoto)

Air Belgium is in onderhandeling met een nieuwe investeerder, zo heeft de Belgische luchtvaartmaatschappij maandag bekendgemaakt. Omdat de onderhandelingen nog gaande zijn wil het bedrijf niet zeggen om welke investeerder het gaat en wat diens plannen zijn.

Air Belgium vroeg vorig jaar een gerechtelijke reorganisatie aan om weer financieel gezond te worden. Daarbij besloot de maatschappij ook om per direct de chronisch verlieslijdende passagierslijnvluchten te beëindigen, en zich te richten op vracht en wetleases.

Maandag maakte de airline bekend dat die gerechtelijke reorganisatie op 19 september beëindigd wordt. De maatschappij heeft dan van de maximale periode gebruikgemaakt om met schuldeisers te onderhandelen en te herstructureren. Uiterlijk rond die datum wordt duidelijk hoe de toekomst van Air Belgium eruitziet.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen