Airbus doet nieuwe verkooppoging A380 in Japan (members)

15 oktober 2010 - 2:00
TOKIO - Vliegtuigbouwer Airbus heeft een A380-testvliegtuig voor een bezoek naar Japan gestuurd. Het toestel bezocht vrijdag (15 oktober) de luchthaven Tokio Haneda en vliegt later door naar New Chitose Airport bij Sapporo, op het noordelijke eiland Hokkaidō. Airbus is op zoek naar Japanse kopers van de superjumbo.


Officieel landde de A380 in Japan om de luchthavens Haneda en New Chitose kennis te laten maken met het grote dubbeldeks vliegtuig. Ook namen beide luchthavens recent een nieuwe internationale terminal in gebruik, en Airbus toonde zich bereid die met de A380 in te wijden.

Waar het de Europese producent uiteindelijk écht om te doen is, is het aan de man brengen van de A380 in Japan. Tot nu toe slaagde het bedrijf daar niet in, terwijl de twee grote Japanse maatschappijen JAL en ANA traditioneel veel gebruik maken van grote vliegtuigen.

Airbus zet de A380 in Japan neer als ‘een oplossing tegen luchthavencongestie’, een bekend probleem in het Aziatische land. Ook wil Airbus de Japanners aantonen dat de A380 geschikt is voor het maken van korte vluchten. Op binnenlandse routes in Japan worden nu onder andere Boeing 747-400’s met een extra hoge capaciteit ingezet.

“Met dit bezoek onderstrepen we de voordelen van de A380 voor luchthavens, maatschappijen en passagiers om het grootste en zuinigste passagiersvliegtuig in te zetten op binnenlandse, regionale of internationale routes”, aldus Airbus.

De luchthaven Tokio Haneda was het 120ste vliegveld waar tot nu toe een Airbus A380 landde.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen