Eerste KLM-vlucht naar Suriname en Antillen zeventig jaar geleden

24 december 2004 - 1:00
AMSTELVEEN - Het is deze maand zeventig jaar geleden dat KLM voor het eerst naar Suriname en Curaçao vloog. De vlucht werd uitgevoerd door de Fokker F.XVIII 'Snip', met 26.000 brieven als enige lading. Onderweg naar Paramaribo werden tussenlandingen gemaakt in Marseille, Alicante, Casablanca en Porto Praia.

De Snip vertrok op 15 december en landde op 21 december in Suriname. De oversteek van de Atlantische Oceaan duurde zeventien uur. De totale vliegduur bedroeg 54 uur en zeventien minuten. Tegenwoordig is dat een slordige negen uur.

Ook een tweede Fokker F.XVIII met de naam 'Oehoe' werd op de Antillen gestationeerd. Dit toestel kreeg later de naam 'Oriol'.

Nu vliegt KLM wekelijks zeven keer naar Curaçao, zes keer naar Aruba, drie keer naar Sint Maarten en twaalf keer naar Bonaire. Paramaribo wordt wekelijkse drie keer aangevlogen.




Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen