Finnair vervoert record van 8 miljoen passagiers

23 december 2004 - 1:00
HELSINKI – Finnair heeft een record bereikt door binnen een jaar de grens van acht miljoen vervoerde passagiers te bereiken. Op woensdag 22 december werd de achtmiljoenste passagier verwelkomd op een vlucht van Helsinki naar Mariehamn. Nog nooit vlogen zoveel passagiers met Finnair. Aan het einde van het jaar 2004 verwacht de maatschappij 8,1 miljoen passagiers te hebben vervoerd. Het vorige record, uit 2000, staat op 7,5 miljoen passagiers.

Volgens Vice President of Marketing Mika Perho laten de statistieken een duidelijke passagiersgroei zien. Dit valt te verklaren door het feit dat de economie weer voorzichtig aantrekt, aldus Perho. Vooral het verkeer tussen Finland en Azië laat een sterke groei zien. Ook dochteronderneming FlyNordic groeit boven verwachting.



Let op: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer minimaal €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen