Magere winst voor Finnair in tweede kwartaal

8 augustus 2006 - 2:00
HELSINKI - De Finse nationale luchtvaartmaatschappij Finnair heeft in het tweede kwartaal van 2006 een winst geboekt van 3,3 miljoen euro voor belastingen. De omzet nam met ruim vijf procent toe, het passagiersverkeer steeg met bijna zeven procent en ook de bezettingsgraad was beter dan in het tweede kwartaal van 2005. Flinke concurrentie en hoge olieprijzen gooiden echter roet in het eten.

De winst van 3,3 miljoen euro in de periode april tot en met juni is minder dan wat in het tweede kwartaal van 2005 werd verdiend. Volgens topman Hienonen van Finnair heeft dat naast de dure brandstof ook te maken met lage ticketprijzen. Door de toegenomen concurrentie op lijndienstvluchten zag Finnair zich genoodzaakt de tarieven met vijf procent te verlagen. Ook reorganisatiekosten lagen zwaar op de maag.

Finnair heeft de focus in de afgelopen jaren vooral gelegd op het vervoer van passagiers tussen Europa en Azië.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen