Boeing 737 Lion Air glijdt van landingsbaan in Makassar

29 december 2006 - 1:00
JAKARTA - Een Boeing 737-400 van de Indonesische prijsvechter Lion Air is zondag (24 december) van de baan geschoten tijdens de landing in Makassar. Dat meldt de Jakarta Post. De 162 inzittenden bleven ongedeerd, maar het vliegtuig raakte zwaar beschadigd aan het landingsgestel, vleugels en motoren en moet waarschijnlijk als afgeschreven worden beschouwd.

In 2002 verloor Lion Air ook al een Boeing 737. Toen schoot het toestel tijdens de start van de baan. In 2004 verongelukte een MD-80 tijdens een landing in slecht weer. Daarbij kwamen 25 inzittenden om.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen