Olieprijs klimt ondanks aanhoudende crisis

11 juni 2009 - 2:00
NEW YORK - De prijs van ruwe olie is donderdag (11 juni) voor het eerst in meer dan zeven maanden uitgekomen boven de 72 dollar per vat. De stijging volgt na berichten over een toegenomen vraag vanuit China en slinkende olievoorraden in de Verenigde Staten. Luchtvaartmaatschappijen volgen de olieprijzen op de voet, omdat de kerosineprijzen samenhangen met de fluctuaties van de handel in olie.


De prijs van een vat ruwe olie van 159 liter bereikte bijna een jaar geleden, op 11 juli 2008, een absoluut hoogtepunt. Op de beurs van New York werd voor een vat toen 147 dollar betaald. In de periode daarna zakte de prijs, met name door de kredietcrisis en aanzettende economische recessie. Eind december 2008 was de olieprijs met meer dan honderd dollar gedaald tot onder de 40-dollar grens. In 2009 krabbelde de prijs weer langzaam op.

Door de hoge olieprijzen sneuvelden in 2008 verspreid over de wereld een groot aantal luchtvaartmaatschappijen.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen