Dutch Antillean Express gaat concurrentie aan met Avianca

2 juni 2007 - 2:00
WILLEMSTAD - De Antilliaanse regionale luchtvaartmaatschappij Dutch Antillean Express (DAE) ziet goede groeimogelijkheden op de nieuwe route van Curaçao naar Bogotá. Verwacht wordt dat met name veel Colombianen de nieuwe vliegverbinding zullen gebruiken om naar Aruba, Bonaire, Sint Maarten en Carácas door te reizen. Op de nieuwe route gaat DAE de concurrentie aan met Avianca.

Verkoopmanager Steve Sloop van DAE meldt in het Antilliaans Dagblad dat de carrier op de route Curacao-Bogota goedkoper is dan de Colombiaanse concurrent. DAE biedt een retourtarief vanaf 270 gulden (113 euro). Inclusief belastingen en toeslagen ligt het tarief rond 400 gulden (167 euro). Avianca brengt volgens Sloop minimaal 741 gulden (310 euro) in rekening. Maar blijkbaar heeft deze maatschappij de tarieven inmiddels verlaagd, want op de site van de carrier wordt nu ook een all-in retourtarief van 421 gulden (176 euro) vermeld.

DAE vliegt vanaf 5 juni twee keer per week (op dinsdag en vrijdag) met een Fokker 100 van Curaçao naar Bogotá. Avianca vliegt volgens de dienstregeling van de maatschappij drie keer per week (op maandag, donderdag en zondag) op deze route, met zowel de MD-83 als de Fokker 100.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen