Cathay ontslaat piloot na 'flypast' tijdens 777-aflevering (video)

25 februari 2008 - 1:00
HONGKONG - Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific heeft een gezagvoerder ontslagen nadat hij op 30 januari zonder toestemming van de carrier een flypast uitvoerde in Everett. De piloot, chefvlieger Ian Wilkinson, bestuurde een nieuwe Boeing 777-300ER van Cathay, die kort daarvoor was afgeleverd aan de in Hongkong gevestigde maatschappij. Het toestel vloog daarbij met een vlieghoogte van zo’n dertig voet over de baan.

Aan boord bevonden zich volgens vijftig tot zestig personen, waaronder naar verluidt Cathay-bestuursvoorzitter Christopher Pratt. Cathay heeft bevestigd dat Wilkinson niet de noodzakelijke toestemming heeft aangevraagd of gekregen voor de fly-by, die bij vliegshows vaak worden uitgevoerd. Ook de co-piloot wordt disciplinair gestraft, maar behoudt zijn baan.

Cathay heeft een intern onderzoek ingesteld naar het incident. Ook zijn de Hongkongse luchtvaartautoriteiten ingelicht. Cathay heeft verder een speciale memo rondgestuurd om haar vliegers te herinneren aan het ‘flypast-beleid’ van de maatschappij.




Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen