'Irakese carrier opent passagierslijndiensten naar Europa'

11 februari 2008 - 1:00
WENEN - De Irakese luchtvaartmaatschappij Mesopotamia Air start een rechtstreekse vliegverbinding van Sulaimaniyah (Noord-Irak) naar Wenen. De vluchten worden vanaf deze maand vier keer per week uitgevoerd door de Oostenrijkse chartermaatschappij MAP Executive Flightservice. Vanuit Wenen wordt vervolgens doorgevlogen naar Frankfurt, Amsterdam, Stockholm en Londen.

Dat meldt de CEO van Mesopotamia Air aan de Oostenrijkse luchtvaartnieuwssite Austrian Aviation Net. Amsterdam zal volgens de plannen één keer per week vanuit het Noord-Irakese Sulaimaniyah via Wenen aangevlogen worden, zo is op te maken uit slotinformatie op de website van Airport Coordination Netherlands.

Mesopotamia Air bestaat sinds 2006 en hield zich tot nu toe alleen met het vervoer van vracht en zakenvluchten bezig. Samen met MAP wil de maatschappij zich nu ook op de passagiersmarkt storten. Mesopotamia Air richt zich hierbij met name op Irakezen die in Europa wonen. De vluchten zullen worden uitgevoerd met een MD-83, voorzien van 170 stoelen.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen