'Spoedoverleg Italiaanse regering over Alitalia'

22 april 2008 - 2:00
ROME - De Italiaanse regering houdt op korte termijn spoedoverleg over de toekomst van luchtvaartmaatschappij Alitalia, zo meldden bronnen in Rome. Het overleg volgt op het definitief stuklopen van een mogelijke overname van de maatschappij door Air France-KLM. Dinsdag (22 april) werd de handel in de aandelen Alitalia op de beurs in Milaan opgeschort. Alitalia zal naar verwachting later met een verklaring komen.

Air France-KLM trok zijn bod maandagavond formeel in, nadat Alitalia om duidelijkheid had gevraagd over de positie van het luchtvaartconcern. Air France-KLM trok zich begin deze maand al terug uit de overnamegesprekken met Alitalia wegens weerstand van de vakbonden tegen een reorganisatie. De steun van de bonden was voor Air France-KLM een voorwaarde voor de overname.

Berlusconi
Ook wilde het Nederlands-Franse bedrijf dat de Italiaanse regering, voor 49,9 procent eigenaar van Alitalia, achter de overname zou staan. De regering van premier Romano Prodi stemde in met de transactie, maar de winnaar van de parlementsverkiezingen van vorige week, Silvio Berlusconi, dreigde bij herhaling een eventuele overname terug te draaien. Berlusconi ziet Alitalia liever in Italiaanse handen blijven, maar is tot nu toe niet met binnenlandse
kopers op de proppen gekomen.

Alitalia lijdt ruim 1 miljoen euro verlies per dag en staat aan de rand van een faillissement. De overheid zal naar verwachting manieren zoeken om de maatschappij aan nieuwe financiering te helpen. De Europese Commissie heeft al gezegd geen redenen te zien om nieuwe staatssteun aan het bedrijf toe te staan.









(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen