Frankrijk steunt Airbus met kredietgaranties tegen annuleringen

26 januari 2009 - 1:00
PARIJS - De Franse overheid gaat de Europese vliegtuigbouwer Airbus indirect steunen met vijf miljard euro aan kredietgaranties. Een aantal Franse banken dat financiering verschaft aan luchtvaartmaatschappijen om vliegtuigen bij Airbus te bestellen, kan dan rekenen op garanties van de staat.


Op deze manier moet worden voorkomen dat klanten hun orders intrekken wegens een gebrek aan geld, zo werd maandag (26 januari) bevestigd door het Franse ministerie van Financiën, naar aanleiding van berichten in de media over het plan. Airbus verwelkomde de plannen van de overheid.

Veel luchtvaartmaatschappijen hebben door de krapte op de kapitaalmarkten moeite om de financiering van hun bestellingen rond te krijgen. Frankrijk is bang dat als orders worden opgezegd, dit voor banenverlies bij Airbus kan zorgen. Airbus vreest dat de orderontvangst dit jaar met 60 procent kan dalen door de wereldwijde economische crisis, aldus topman Thomas Enders.


(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen