Austrian Airlines neemt afscheid van CRJ-200's

8 juli 2009 - 2:00
WENENE - Vliegtuigen met vijftig stoelen zijn in onmin geraakt bij de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines. Dochtermaatschappij Austrian arrows haalt in de zomer van 2010 in totaal veertien ‘vijftigzitters’ uit de vloot, zo kondigde Austrian dinsdag (7 juli) aan. Het gaat voornamelijk om vliegtuigen van het type CRJ-200. Austrian wil grotere toestellen als vervanging inzetten.


Volgens de luchtvaartmaatschappij uit Oostenrijk is het vliegen met toestellen met vijftig zitplaatsen niet meer rendabel. Dat komt doordat steeds minder reizigers kiezen voor een duur ticket, aldus Austrian. Grotere vliegtuigen zijn - mits goed gevuld - goedkoper in gebruik.

De CRJ-200’s vliegen in dienst van Tyrolean Airways en onder de vlag van Austrian arrows. Ook enkele Dash 8-300’s moeten het veld ruimen. Austrian zal geen nieuwe vliegtuigen aantrekken ter vervanging van de vijftigzitters. Toestellen uit de bestaande vloot, zoals de Bombardier Q400, nemen de routes over.

Door de maatregel daalt het aantal vliegtuigen in de vloot van Austrian arrows van 55 naar 41. De capaciteitsreductie kost ongeveer vierhonderd banen. Die zijn inbegrepen in het verlies van duizend banen die onlangs al door Austrian Airlines werd aangekondigd. De luchtvaartmaatschappij sluit gedwongen ontslagen niet uit.





Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen