Cathay Pacific profiteert van verkoop aandelenpakket

16 september 2009 - 2:00
HONGKONG - Cathay Pacific verkoopt een deel van haar belang in onderhoudsbedrijf HAECO aan moederbedrijf Swire Pacific. Voor het aandelenpakket betaalt Swire Pacific 1,9 miljard Hongkongse dollars (167 miljoen euro). De deal levert Cathay een cashinjectie van omgerekend 112 miljoen euro op. Dat maakte de luchtvaartmaatschappijwoensdag (16 september) bekend.


Net als veel andere luchtvaartmaatschappijen in Azië wordt Cathay zwaar getroffen door de economische crisis. Het bedrijf boekte in de eerste zes maanden van 2009 wel winst, maar dat was een gevolg van een eenmalige meevaller bij het inkopen van brandstof. In het halfjaar kelderde de omzet vergeleken met een jaar eerder met ruim 27 procent.

Om de kosten te drukken parkeert Cathay dit jaar elf vliegtuigen, voornamelijk vrachttoestellen. Ook stelt het bedrijf enkele vliegtuigleveringen uit.

Na de verkoop van de aandelen houdt Cathay Pacific nog een belang van vijftien procent in Hong Kong Aircraft Engineering Co (HAECO) over.

Van onze redactie



Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen