Duitsland geeft Thaise Boeing 737 vrij

10 augustus 2011 - 15:07

MÜNCHEN - Duitsland heeft een vliegtuig van dat eigendom zou zijn van de kroonprins van Thailand na bijna een maand vrijgegeven. Dat heeft een rechtbank in de deelstaat Beieren woensdag bekendgemaakt. Het toestel, een Boeing 737-400, lag in München aan de ketting vanwege een openstaande miljoenenschuld.

Een curator van een Duits bouwbedrijf had beslag laten leggen op de zestien jaar oude Boeing. Zo moest betaling worden afgedwongen voor de bouw van een tolweg twintig jaar geleden. In juli bepaalde een rechter dat het vliegtuig weer naar Thailand mag als een bankgarantie van twintig miljoen euro zou worden afgegeven.

Thailand hield vol dat het toestel niet van de overheid was, maar privébezit van de prins. Boeing leverde het vliegtuig in 1995 aan de luchtmacht van Thailand, waar het militair geregistreerd werd. In 2005 werd het toestel overgeschreven en kreeg het de civiele registratie HC-CMV. Of de Boeing daarmee persoonlijk eigendom werd van kroonprins Maha Vajiralongkorn, is onduidelijk. Wel is bekend dat de prins de benodigde papieren op zak heeft om zelf met het toestel te mogen vliegen.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen