Aviodrome viert 100 jaar Fokker

28 augustus 2011 - 11:06

LELYSTAD - Luchtvaart-themapark de Aviodrome in Lelystad staat in het weekend van 3 en 4 september stil bij het 100-jarig jubileum van de vliegtuigfabriek Fokker. Gedurende het weekeinde worden verschillende festiviteiten georganiseerd. Van het eerste vliegtuig, de legendarische Fokker Spin, tot één van de laatste, de Fokker 100, ze zijn allen aanwezig tijdens dit weekend.

Naast een bezoek aan de vliegtuigen kunnen bezoekers een audiotour doen om meer te weten te komen over het leven van Anthony Fokker en zijn vliegtuigen.

Naast de Spin en een Fokker 100 krijgt De Aviodrome bezoek van een Fokker Dr.1, een bijzondere driedekker. Hoewel dit vliegtuig, met zijn drie vleugels boven elkaar, relatief kort aan het front werkzaam is geweest, werd het wereldberoemd. Niet in de laatste plaats omdat de "Rode Baron" Manfred von Richthofen er mee vloog. Ook een Fokker D.7 zal aanwezig zijn. Dit vliegtuig wordt als het beste jachtvliegtuig uit de Eerste Wereldoorlog beschouwd. Beide vliegtuigen van de Stichting Vroege Vogels behoren tot de eerste vliegtuigen die Fokker heeft gebouwd.

Rondvluchten
Tijdens het betreffende Fokker Weekend is het mogelijk om met enkele Fokker vliegtuigen een rondvlucht te maken. Zo kunnen bezoekers ervaren hoe het is om in een Fokker 50 mee te vliegen. De Fokker 50 is één van de laatste passagiersvliegtuigen en de meest succesvolle die ooit door Fokker is gebouwd. Meevliegen is mogelijk op woensdag 31 augustus en op 3 en 4 september. Ook in de Fokker S.11, het eerste Fokker-lesvliegtuig van na de Tweede Wereldoorlog, kunnen bezoekers een rondvlucht maken.

De Aviodrome is gedurende het weekend elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor bezoek aan het 100 Jaar Fokker Weekend geldt de reguliere entreeprijs voor de Aviodrome.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen