Arke vanaf juli met Dreamliner naar Curaçao

24 oktober 2013 - 11:19

RIJSWIJK - Arke vliegt vanaf juli 2014 met de Boeing 787 Dreamliner vanaf Schiphol naar Curaçao. Dit bevestigt topman Steven van der Heijden van TUI Nederland donderdagochtend aan Luchtvaartnieuws.nl / Zakenreisnieuws.nl. ”We ontvangen het eerste toestel in mei en gaan er eerst mee vliegen naar Europese bestemmingen om vlieguren te maken.”

“We zetten het toestel eerst point-to-point in naar Curaçao, zodra we ermee over de grote plas kunnen vliegen. Intussen kijken we ook hoe we deze route zo efficiënt mogelijk kunnen combineren met de inzet van de huidige Boeing 767-vloot en in combinatie met stops op Aruba en Bonaire.”

In de voorlopige schema’s is opgenomen dat de 787’s vanaf juli ook zullen worden ingezet naar Aruba en Bonaire, maar volgens Van der Heijden wordt daar nog aan gesleuteld. De Boeing 787 kan zonder problemen met volledige belading opstijgen en landen op de luchthavens van de ABC-eilanden.

Arke(Fly) is de eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij die met de Boeing 787 Dreamliner gaat vliegen. De luchtvaartmaatschappij ontvangt drie 787-8’s, die de huidige Boeing 767’s gaan vervangen.

Van onze redactie

'Drie Boeing 787 Dreamliners is genoeg voor ArkeFly'


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen