EgyptAir: Amsterdam - Bangkok, 21 januari 2011

7 februari 2011

Op vrijdag 21 januari 2011 vertrok ik vanaf Schiphol naar Bangkok met een overstap op Cairo. Op Schiphol kreeg ik boarding gate G7 toegewezen, dit is de nieuwe gate van Schiphol, wat er erg netjes en modern uit ziet. Boarding verliep prima en ik ben netjes op tijd vertrokken. Het vliegtuig van EgyptAir, een Boeing 737-800, ziet er netjes uit van binnen, met een Business Class en Economy Class.

Ik zat op stoel 36K aan het raam, de stoel naast me bleef leeg waardoor ik wat extra ruimte had. De service was uitstekend, een lekkere maaltijd, men kwam regelmatig met drankjes langs en op de overheadschermen werd de film Inception gedraaid. De hoofdtelefoontjes werden hiervoor meteen na opstijgen uitgedeeld. Op Cairo een prima soepele landing, ik had bijna niet door dat we geland waren.

Op Cairo slecht 2 uur wachttijd, genoeg om even wat te eten en te drinken, daarna boarden bij gate G4, voor de vlucht naar Bangkok. Deze vlucht werd uitgevoerd met een Boeing 777-200. De stoelindeling was 3-3-2, ik had een stoel aan het raam aan de rechterzijde van het vliegtuig, waardoor ik slecht 1 persoon naast me had. Dit is wel prettig, zodat ik niet over 2 personen hoef te klimmen om naar de wc te gaan.

Ook bij deze vlucht kwam men regelmatig langs met drankjes. Na het opstijgen meteen het avondeten gekregen en vlak voor landing de lunch. Ook hier weer een soepele landing, keurig. Helaas had dit vliegtuig ook alleen overhead tv's, ik had gehoopt op personal tv's.

De crew op dit vliegtuig bestond voor een grootdeels uit Thais personeel. Al met al 2 prima vluchten gehad, ik zal zeker vaker kiezen voor EgyptAir wanneer ik naar Bangkok vlieg, zeker gezien de prijs voor de retourticket, slechts 490 euro incl.

D.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020