Ethiopian Airlines: Amsterdam - Addis Abeba, 15 februari 2006

15 februari 2006
De eerste keer met Ethiopian Airlines. Vanaf Amsterdam via Rome naar Addis. Vertrek van vlucht ET 707 stipt 20.00 uur vanaf Schiphol. Tijdens allebei de vluchten lekkere maaltijd geserveerd gekregen. We reisden met ons zoontje van een jaar oud, je krijgt dan per definitie stoelrij 8, (net achter de ‘Cloud-Nine’-klasse), met een plastic schot voor je waar een bedje aangehaakt kan worden.

Onze beenruimte was riant. Tv-tjes in het gangpad aan het plafond, viel goed te doen, programmering was leuk. In Rome werden we iets vertraagd omdat de linkermotor een rauw geluid maakte, had er goed zicht op en na wat gesleutel liep ook die motor weer als een zonnetje.

Ondanks een iets verouderd vliegtuig had ik er een goed gevoel bij en de service en stemming aan boord waren prima in orde. Voor 600,- euro per persoon per retourticket ben ik dik tevreden, het is heerlijk om eens wat betere service te krijgen als bij bijvoorbeeld easyJet etcetera.

De terugreis: Ai! Wat stom ik had me in de datum vergist: vlucht gemist! Ik dacht dat de terugvlucht ET 706 woensdag om 00.30 ging, dat had dus dinsdag 00.30 moeten zijn. Maar het was geen probleem om zonder extra kosten de zaterdag erna te vertrekken. Dit was volgens mij een iets nieuwer vliegtuig (757-200) met een schermpje in het plafond per zitrij.

Na de pre-boarding ivm met ons zoontje kregen we de meest luxe plaats die ik ooit in een vliegtuig heb gehad: een speciale rij stoelen achter ‘Cloud Nine’, met daarachter de wc. We hadden dus eigenlijk gewoon een eigen kamertje! En van de wc gelukkig geen last gehad.

Het eten en drinken was weer prima, maar de stewardessen mochten wel een stuk aardiger zijn. We kregen geen baby-riem , na de derde keer vragen legden ze uit dat er maar een aan boord was en die was al in gebruik door een andere baby. De man naast ons had het koud en vroeg ook een paar keer om een dekentje, hij is later maar onder zijn jas gaan liggen. Het speciale babybedje was er eerst zogenaamd niet, later toverde een aardige steward hem toch nog tevoorschijn.

Na de landing in Rome, 3 kwartier wachten, bijna leeg verder naar Schiphol. Daar moesten we nog even rondvliegen, kon de kustlijn erg mooi volgen. Alle landingen zijn zeer soepeltjes verlopen, maar wel heb ik nog nooit zoveel last van mijn oren gehad als bij deze laatste langzame landing.

Cijfer:
Heen 8 (ondanks technische storing)
Terug 6,5 (slechte stewardessen)

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020