Malaysia Airlines: Amsterdam - Kuala Lumur, 21 mei 2009

21 mei 2009
Kort verslagje van onze trip van Amsterdam naar Kuala Lumpur op 21 mei jongstleden. Op advies van vrienden hebben we de KLM links laten liggen en zijn voor Malaysian Airlines gegaan. En daar kregen we zeker geen spijt van! Vlucht MH0017 vertrok keurig op tijd en was tjokvol. Een van de grote voordelen van MAS op de KLM is de pitch van 34 inch waarbij onze nationale trots 31 inch hanteert als stoelafstand in de economy. Klinkt weinig maar is het net het verschil tussen comfortabel zitten met min of meer voldoende lebensraum of jezelf laten vervoeren in een dwangbuis.


De 12 uur durende vlucht is dus buitengewoon meegevallen, comfortabele stoelen, voldoende inflight entertainment in de rugleuning voor mij en werkelijk heerlijk eten. Voor liefhebbers van de Indische keuken, nasi goreng die zich aandient middels een heerlijke kruiden geur in het toestel. Uiteraard ook pasta aanwezig voor de meer Europees ingestelde lieden. De sfeer aan boord was uiterst rustig en beschaafd met opvallend weinig kinderen. Een mix van verschillende culturen zorgde voor een prima reis.

De vlucht zelf was ook rustig te nemen, nagenoeg geen turbulentie of andere zaken die vermeldenswaard zijn, gewoon routine dus. Wel valt het me altijd weer op hoe langzaam zo’n Boeing 747 klimt in vergelijking to kleinere toestellen. Een ander groot pluspunt van MAS is de hygiëne aan boord. Let op, de stewardessen maken het toilet schoon na elk toiletbezoek van een passagier! Fantastisch gewoon.

Naar mijn mening kan de KLM op service en comfort niet op tegen Malaysia en voor mij staat dan ook vast. Ik vlieg MAS!

B. Zwiers

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020