Malaysia Airlines: Langkawi - Kuala Lumpur, 3 november 2007

3 november 2007
Na een kort verblijf op Langkawi was het tijd voor de terugvlucht naar Kuala Lumpur. Vlucht MH1447 zou om 12.30 vertrekken, dus ruim op tijd waren we naar de luchthaven gekomen. Er stond een flinke rij bij de incheckbalies, maar omdat we Business Class vlogen konden we van een eigen balie gebruik maken. Na een korte veiligheidsprocedure liepen we richting lounge die, voor een dergelijke kleine luchthaven, goed voorzien was.

Na wat hapjes en drankjes in de lounge werd er omgeroepen dat onze vlucht eraan kwam. Hadden we op de heenvlucht nog een Boeing 737-400, op de terugweg kwam er een Airbus A330-300 om ons op te halen.

De Business Class in de A330-300 is erg ruim. Van de 44 beschikbare stoelen waren er slechts dertien gevuld, waardoor iedereen een raamplaats kon bemachtigen, indien gewenst. Ik nam stoel 7K. De stoelen zaten voorheen in de Business Class op de Boeing 747’s van Malaysia en waren lekker breed en erg comfortabel. Op onze korte vlucht kregen we een heerlijk middagmaal, bestaande uit fruit en broodjes, uitgereikt, evenals weer een portie overheerlijke satay.

De vlucht was eigenlijk te kort om een volledige film op het inflight entertainment systeem te bekijken, maar gelukkig waren er ook korte televisieprogramma’s beschikbaar.

Na iets meer dan drie kwartier in de lucht zette de Airbus de wieltjes aan de grond op Kuala Lumpur International Airport.

Mijn oordeel over deze vlucht: 9

Klaas-Jan van Woerkom, redacteur Luchtvaartnieuws.nl.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020