Oman Air: Milaan - Bangkok

5 mei 2014

Wij hadden besloten om op vakantie naar Thailand te gaan en wilden graag businessclass vliegen. Aangezien we veel goede recensies hadden gelezen over Oman Air en deze maatschappij ook nog eens zeer gunstige tarieven hanteert, wilden we dat graag eens ondervinden. Oman Air vliegt helaas niet vanaf Schiphol maar vanaf een aantal andere Europese vliegvelden.

De beste deal was vanaf Milaan Malpensa ( MXP ),rond €1600 per persoon. Aangezien KLM niet op Malpensa maar op Linate vliegt, besloten wij met Swiss op 29 maart 2014 via Zurich naar Malpensa te vliegen. Beide vluchten prima met een snack en een drankje en een zwitsers chocolaatje en attent personeel.

Na een overnachting in het Holiday Inn Express (5 minuten vanaf MXP met gratis shuttle) de volgende morgen wederom naar MXP voor de vluchten met Oman Air. We hadden al ingecheckt en instapkaarten afgedrukt maar bij het inchecken werden deze vervangen door "originele" instapkaarten. Tevens kregen we uitnodigingskaarten voor de businessclass lounges op Malpensa en Muscat. 

Nadat de bagage was afgegeven begeleidde iemand van Oman Air ons via de speedlane tot aan de businessclass lounge. Een prima service die maar weinig maatschappijen bieden. Oman Air vliegt deze route met de Airbus A330 en heeft een businessclass in een 1-2-1 opstelling, waardoor iedereen vrije toegang heeft tot het gangpad. Wij hadden op beide vluchten stoelen op de eerste rij 10 A, E, F. Boven de middelste stoelen (E, F) zijn geen bagagebakken, deze bevinden zich aan de zijkanten waardoor er een ruimtelijk effect ontstaat.

De businessclass heeft totaal 5 rijen verdeeld over 2 compartimenten van 3 en 2 rijen. Tussen de stoelen aan de raamzijde en het raam bevinden zich ook nog eens zeer ruime bagagebakken. De stoelen zelf hebben een pitch van ongeveer 2 meter en zijn volledig electrisch verstelbaar. De businessclass heeft een capaciteit van 20 passagiers en werd bediend door 4 flight attendants.

De service en de kwaliteit van de maaltijden was fantastisch, zeer vriendelijk personeel en de maaltijden werden opgediend alsof je in een luxe restaurant zat te eten. Tafellinnen, metalen bestek en kristallen wijnglazen.Voldoende entertainment op de grote tv schermen en de A330 heeft 2 camera's (naar voren en naar beneden gericht) aan boord die je kunt volgen op je persoonlijk tv scherm. Erg leuk tijdens het opstijgen en landen.

De vlucht naar Muscat verliep rustig en na een verblijf van zo'n 2 uur in de businessclass lounge vertrokken we naar Bangkok. Dezelfde prima service en maaltijden als op de eerste vlucht. Tijdens deze vlucht moesten we een immigratiekaart invullen voor Thailand en kregen we tevens een speedlane kaart zodat we snel door de paspoortcontrole konden. Al met al een dikke 10 voor deze maatschappij en we hopen dat ze ooit vanaf Amsterdam gaan vliegen.

Wij hebben regelmatig met KLM intercontinentaal businessclass gevlogen maar Oman Air is vele malen beter en goedkoper. We kunnen iedereen deze maatschappij aanbevelen.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020