SriLankan: Chennai - Colombo, 13 juni 2009

13 juni 2009
Nadat het werk in Chennai was afgerond maakte ik me op 13 juni klaar voor een lang weekend Sri Lanka, voor bezoek aan vrienden. De afstand Chennai - Colombo valt reuze mee (een uurtje vliegen) en de prijs is al helemaal schappelijk: 60 euro voor een retourtje met Sri Lankan. Het was een leuke ervaring. We vertrokken op zaterdagmorgen om 10.30 vanuit Chennai (vlucht UL122). Er stond een grote Airbus 340-200 klaar met bijna 300 stoelen.


Onnozel als ik ben, dacht ik dat het toestel wel lang niet vol zou zitten. Maar niets bleek minder waar: de hele plane zat bomvol! En niet alleen met mensen maar ook met hun bagage. Ongelofelijk wat ze allemaal meeslepen vanuit India (terug?) naar Sri Lanka. Complete flatscreens werden meegenomen, en nee, niet in het bagageruim, maar in de cabine! Alsof er geen schermpjes in de stoelen waren gemonteerd. Echt hilarisch om te zien. Kennelijk is dat standaardprocedure want er werd ruim tijd genomen om te boarden (ruim 2 uur!). Enfin er is duidelijk veel grensoverschrijdend verkeer tussen Zuid India (Tamil Nadu) en Sri Lanka. Het schijnt dat er ook veel gevluchte tamils in (zuid) India wonen, dus dat maakt het wel voorstelbaar dat er veel wordt gereisd en dat men van alles meesleept.

De vlucht zelf was tamelijk gewoontjes. Ik had stoel 10A, de 1e rij van economy. Prima plek, veel beenruimte en ondanks dat het toestel vol zat, had ik mazzel en was de stoel naast me leeg. De take off rol duurde flink lang, ook het ruim zat kennelijk behoorlijk vol.

Eenmaal airborne vlogen we over een kurkdroog land. Wat een contrast met het groene en waterrijke Sri Lanka! Boven India was het redelijk helder maar boven Sri Lanka laveerden we tijdens de daling tussen enorme wolkenpartijen door. Mooi vliegwerk. Ik heb er echt van genoten. Een window seat is toch echt super! Vanwege de korte vlucht was er niet veel inflight entertainment, maar er was buiten zoveel te bekijken dat ik het niet heb gemist. Wel werd er een snack uitgeserveerd. Knap werk dat ze in zo korte tijd (45 minuten) zo'n vol toestel van een smakelijke hap kunnen voorzien, en dat zonder haast en stress maar met een vriendelijke glimlach.
Het toestel was al een flink aantal jaren oud en dat was wel zichtbaar. Her en der slijtageplekken en duidelijk verkleurde plastic panelen. Maar goed, het ding deed het prima, daar mankeerde niets aan.

Keurig op tijd vertrokken uit Chennai en keurig op tijd op de grond in Si Lanka. Voordeel van voorin zitten is dat je snel het toestel uit bent. Dat is op zich niet zo belangrijk, maar het scheelt flink wachten bij immigrations. Vanwege de "swine flue" zijn overal medical checks die ook tijd vragen. Maar deze keer totaal geen rijen en dus heerlijk snel de warmte in.

Deze vlucht is me een 8 waard.

W. Wezeman

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020