Qantas: Melbourne - Auckland, 21 mei

1 juni 2011

Op 21 mei had ik het genoegen met QF131 van Qantas van Melbourne naar Auckland te vliegen. Ik had stoel 12C bij de nooduitgang van de oudere Boeing 737. Op het vliegveld had ik al een mooie mevrouw met rossig haar gespot. Geluk heb je soms: ze kwam naast mij zitten op stoel 12D! Ik moet niet heel sterk vergissen of ik heb ruim drie uur naast Nicole Kidman gezeten.

Deze Qantas-vlucht krijgt dus van mij de maximale waardering van een hele vette 10. De maaltijd ging de Australische witte wijn was lekker en de bemanning was aardig.(PS: Op mijn Air Berlin FQ-kaart (oneworld) worden de punten bij geschreven!)

Op 23 mei vloog ik in een Dash Q300 van het vliegveldje van Napier/Hastings naar Wellington met de Air New Zealand vlucht NZ 8449 op stoel 11D. Leuk dat er toch nog vliegvelden zonder security check bestaan. De security werd als nog uitgevoerd op Wellington alvorens ik aanboord ging van de Air NZ Boeing 737-400 met vluchtnummer NZ 473 naar Christchurch. Ik had stoel 17F, het vliegtuig was afgeladen en het comfort matig. Van de aardbevingsschade in Christchurch was niets te zien daar het al donker was om 18.30 uur. Beide vluchten krijgen gezamenlijk een 7.

Op 26 mei mocht ik nogmaals een Q300 betreden (NZ 8196) nu van het vliegveld van het stadje Invercargill op de zuidpunt van het Zuidereiland. Ook hier geen security. Iedereen was op tijd en daardoor mochten we vijftien minuten eerder op weg naar Christchurch. Nu op stoel 11A naast een mevrouw die qua leeftijd en voorkomen niets van Nicole Kidman had. Op Christchurch dan toch weer een security check alvorens aan boord te gaan van de Boeing 737-400 met vluchtnummer NZ 548 naar Auckland. Leuke bemanning, de purser was een toppertje, zelden zo'n professional gezien. Wijn (uiteraard Nieuw-Zeelandse) en kaas in overvloed. Jammer dat zo'n vlucht dan maar net een uur duurt! Beide vluchten worden door mij met een 9 gewaardeerd. Op alle NZ vluchten worden Miles & More punten bijgeschreven.

O ja wil je lachen: kijk op Youtube naar de veiligheidsfilmpjes van Air New Zealand die vertoond worden in de Boeing 737's. Ik kreeg dit keer de All Blacks rugbyers met het naakte oude vrouwtje (billen gecensureerd) te zien en de Aerobics met de gay instructeur.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020