Delta Airlines: Amsterdam - Orlando, 17 oktober 2013

27 oktober 2013

Op donderdag 17 oktober gingen wij met het hele gezin incl. baby en kleuter) op reis naar de zon in Florida. Via KLM hadden we tickets geboekt, de vluchten werden uitgevoerd door Delta. Inchecken met een baby is al een uitdaging op zich, misschien wel net zo veel werk als de daadwerkelijke vlucht. Online inchecken is onmogelijk, alsook op de computers op Schiphol zelf. Helaas weten de dames op Schiphol dit nog niet, waardoor we anderhalf uur bezig zijn geweest.

Dan de daadwerkelijke vlucht. Vlucht KL6035 van Amsterdam naar Detroit werd uitgevoerd door Delta Airlines met een Airbus A330-300. Deze vlucht zat helemaal vol. Het boarden verliep gelukkig erg soepel. Door de zware windstoten waren er maar 2 banen in gebruik, dit zorgde voor vertraging. De piloot hield ons goed op de hoogte en na 20 minuten begon de push back. Deze kleine vertraging werd onderweg al weer goed gemaakt.

De service was Amerikaans. Niet goed, maar ook niet slecht. Het kan gewoonweg niet tippen aan de Aziatische tegenhangers. Normaal krijgen de kinderen altijd een tekenpakketje aangeboden en bij de maaltijd een kindermenu. Deze vlucht helaas voor de kleine niet. Het eten was "chicken or pasta". Ik kan er geen oordeel over geven, want vliegtuigmaaltijden laat ik altijd aan mij voorbij gaan. Na de maaltijd gingen de lichten uit en was het merendeel van het personeel verdwenen. De twee dames die overbleven, liepen constant rond met drinken. Ze kwamen ook regelmatig kijken of wij nog drinken voor onze baby nodig hadden. Anderhalfuur voor de landing was er nog tijd voor een snack en een ijsje en begon de daling naar Detroit. Een soepele vlucht werd afgesloten met een dito landing.

Nu kwam het gedeelte waar we van te voren het meest tegenop zagen: 1,5 uur de tijd om door de douane te komen en onze volgende vlucht te halen. In Atlanta, Washington en Chicago is ons dit zeer zelden gelukt. Detroit vormde een prettige uitzondering. Binnen een half uur waren we overal doorheen. Het hoogtepunt was voor ons de laatste controle waarbij alles door de scan moest. Hierbij moest ook de knuffel van onze oudste dochter door de scan. Uiteraard zorgde dit voor tranen. Een grote dame met pistool en al begon in eens met veel poespas iedereen aan de kant zetten, om......de knuffel terug te brengen. De nieuwe vleugel van DTW zag er keurig uit, met genoeg mogelijkheden om wat te eten en drinken. Het uurtje was zo voorbij.

De tweede vlucht (KL7060) was een echte vakantie vlucht. De B757-200 zat mutje vol met mensen die op weg waren naar de pretparken. Ook waren er veel zakenreizigers aan boord. Iedere keer verbaas ik mij weer over de hoeveelheid (hand)bagage die Amerikanen mee sjouwen. De helft moest alsnog in het ruim. Gelukkig zorgde dit niet voor vertraging. Van de regen in Detroit naar de zon in Orlando. Een heldere lucht zorgde voor een mooi uitzicht. De verzorging bestond uit een drankje en wat nootjes. Ook hier werd een soepele vlucht afgesloten met een dito landing.

Beide vluchten krijgen een 8. Een goed product, maar zeker niet bijzonder.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020