Delta Airlines: Detroit - New Orleans, 18 oktober 2013

28 oktober 2013

Vlucht DL5822 is een binnenlandse vlucht van Delta Airlines, uitgevoerd met een Embraer 175, van Detroit, MI naar New Orleans, LA. De uitvoering van deze vlucht is uitbesteed aan Compass DBA Delta Connection. Je merkt hier niks van; uit alles blijkt dat je 'gewoon' in een Delta toestel zit.

Het vertrek stond gepland voor 08:50. Hoewel de aankomst in Detroit de dag ervoor snel en soepel verliep, hebben we voor deze vlucht ruim een half uur in de rij gestaan voor de security. Ochtendspits! Al met al waren we ruim een uur voor vertrek in de vertrekhal aanwezig.

Boarding verliep opvallend efficiënt. Amerikanen luisteren blijkbaar goed naar boardinginstructies, die per zone wordt uitgevoerd. Vlak voordat de boarding startte, werd een tweetal passagiers gevraagd om opnieuw in te checken. Dit bleek te gaan om mensen die op de standby-lijst voor een upgrade naar First Class stonden. Het is dus van meet af aan duidelijk wat je kansen zijn op een upgrade. De prijs van het ticket en je frequent flyer status bepalen je plek op deze standby-lijst en blijkbaar waren er twee stoelen vrij in First Class.

Ondanks dat het een relatief klein toestel is, is er inderdaad significant verschil tussen First en Economy. First had een 1-2 opstelling, Economy 2-2. Onze stoelen bevonden zich voorin de Economy Class en waren Economy Comfort stoelen. Extra beenruimte dus, wat de reis erg aangenaam maakte.

De pushback was precies op tijd. De service tijdens deze ruim 2,5 uur durende vlucht was prima. De attente cabin crew kwam drie keer langs voor een drankje, en boden keuze uit drie snacks. Sandwiches e.d. waren tegen betaling verkrijgbaar.

Tijdens deze vlucht kun je voor omgerekend ca. € 10,- gebruik maken van inflight WiFi zolang het toestel zich boven 10.000 voet bevindt. Dat is het grootste gedeelte van de tijd het geval natuurlijk. WiFi werkte zeer redelijk (slechts één keer een kleine hapering).

Aankomst in New Orleans was, na een redelijk rustige vlucht, net voor schematijd.
Alles was zoals het hoorde. Daarom krijgt deze vlucht van mij een 9.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020