Aerolinas Argentinas: Mendoza-Buenos Aires Aeroparque, 20 februari 2012

2 april 2012

Na een onverwachte annulering van onze vlucht met LAN konden we daags voor vertrek een vlucht van Mendoza naar de kleine, centraal gelegen luchthaven Aeroparque Jorge Newberry in Buenos Aires boeken. Voor 25 euro per persoon meer kon dit in business class.

Vanwege brandstoftekorten in de regio waren we tijdelijk gaan rijden en vroeg op de kleine luchthaven van Mendoza . Eenvoudig, maar met een prima cafetaria, souvenirshop, een grenswisselkantoor, schone toiletten. De luchthaven is voornamelijk in gebruik voor binnenlandse vluchten.

Check in was vlot en vriendelijk. Onze stoelen rij 1 A en C hadden we al online kunnen kiezen. Geen lounges op deze luchthaven, dus lekker zitten lezen in het betaalbare cafetaria.

Boarden begon 30 minuten voor vertrek. De oude Boeing 737-500 werd aangesloten op de gate met roltrap (spiksplinternieuw). Businessclass zijn brede stoelen, 2 per rij in plaats van 3 in economy. En deze klasse werd als eerste geboard. Het vliegtuig was snel gevuld, waardoor we voor vertrektijd naar de startbaan reden.

Vlucht AR 1421 mocht direct vertrekken. Na de start werd een box uitgedeeld met een zakje nootjes, een sandwich, een paar pepermuntjes. Met daarbij een glas frisdrank en koffie of thee. Niet heel bijzonder, maar prima voor deze vlucht van 1 uur en 20 minuten.

Het personeel was erg vriendelijk. Het toestel was behoorlijk oud, maar leek in goede conditie. De stoelen functioneerden normaal. Er was geen inflight entertainment. Het had allemaal iets ouderwets op een leuke manier. De vaalblauwe uniformen van het cabinepersoneel passen hier goed bij.

Wij geven Aerolinas een dikke 8 voor deze vlucht. En zijn heel benieuwd of het een SkyTeam-member zal worden…

R. Picavet

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020