Avianca: Madrid - Bogota, 27 april 2010

27 april 2010
Op de luchthaven van Madrid word amper een andere taal gesproken dan het Spaans en als je dan ook wat hulp nodig hebt dan kun je het beter vragen aan een medepassagier dan aan het personeel. We vonden uiteindelijk de goede weg richting de internationale terminal 4S waar we eerst nog even door de grensbewaking moesten. Ondanks de wat norse houding van de grensbewaking ging het allemaal vrij vlot en werden er weinig problemen gemaakt.


Het lange wachten op onze aansluitende vlucht was nu begonnen en na een lunch en de nodige koffie zochten we onze gate op. We moesten nog even wat schuiven in onze stoelen omdat we door Iberia op Amsterdam erg ver uit elkaar waren geplaatst en er was ons verzocht om dit in Madrid te wijzigen. Bij de gate stonden al mensen klaar van Iberia en we maakte ons probleem duidelijk maar op enige hulp konden we niet rekenen. Toen een medewerker van Avianca zag wat er gebeurde werden er wat woorden over en weer gewisseld en plotseling kon alles en werden we bij elkaar gezet.

Na de boardingprocedure vertrok vlucht AV11 (uitgevoerd met een Airbus A330-200) precies op tijd en werd de vlucht van ruim 10 uur ingezet. Direct na het opstijgen wordt het personal entertainmentsysteem al ingeschakeld en heb je de keus uit een ruime hoeveelheid muziek, films, spelletjes en diverse andere opties. Nog geen uur na vertrek wordt al begonnen met het uitdelen van warme maaltijden en het verstrekken van de drankjes. Dit alles gebeurt met een vriendelijke lach en het personeel is werkelijk erg behulpzaam, werkelijk een wereld van verschil in vergelijking met Iberia. De gehele vlucht kun je gewoon even naar de keuken lopen en om wat te drinken met een snack vragen of je drukt even op het belletje zodat er iemand komt om je bestelling op te nemen en te brengen.

Twee uur voor de landing word er weer begonnen met het uitdelen van een koude maaltijd met de drankjes die je maar wil hebben. Om iets over 19.00 uur word de landing ingezet om met bijna een uur tijdwinst te landen op Bogotá-El Dorado. Geordend loopt het vliegtuig leeg en wordt er koers gezet naar de grensbewaking.

Er waren op dit tijdstip net een hoop internationale vluchten geland waardoor het erg druk was. Gelukkig word er flink doorgewerkt en door een goede begeleiding door het luchthavenpersoneel verloopt alles heel snel, geordend en supervriendelijk. Bij de bagageband hoef je ook niet lang te wachten voordat de bagage komt en bij de uitgang word er door middel van je bagagereçu gecontroleerd of je wel de juiste bagage meeneemt en of je alles hebt. Na nog even de bagage door een scanner te laten gaan word er een extra check uitgevoerd op verboden middelen en dan kan de vakantie beginnen.

Waardering: 8

R. van Dijkhuizen

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020