KLM Delta Schiphol

KLM heeft dinsdagavond besloten het luchtruim van Irak, Iran en Jordanië te mijden. Iran heeft raketten afgevuurd op Israël, waardoor vliegen boven die landen risicovol is. Vluchten naar Aziatische bestemmingen worden omgeleid. Volgens een woordvoerster gaan ze over Afghanistan.

Lufthansa A350

Vanwege de Iraanse raketaanval op Israël, is een groot aantal passagiersvluchten onderweg van Europa naar Azië teruggekeerd om het Iraanse luchtruim te mijden. De Iraanse aanval zal naar verwachting tot vergeldingsacties door Israël leiden.

KLM Boeing 787

Nieuws over een mogelijke escalatie van het oorlogsgeweld in het Midden-Oosten heeft dinsdag duidelijk impact gehad op de beurzen. Volgens een ingewijde van het Witte Huis zijn er signalen dat Iran een raketaanval op Israël zou willen uitvoeren. Olieprijzen gingen daarop omhoog en aandelenprijzen van luchtvaartmaatschappijen stonden onder druk.

Op vrijdagavond 8 november worden de Zakenreis Awards uitgereikt voor de beste business travel providers van 2024. De winnaars in een groot aantal categorieën worden gekozen door de lezers van dit platform en een onafhankelijke jury, waaronder een groot aantal professionals uit de brede zakenreisindustrie. Bepaal nu mee wie volgens u de winnaars zijn.

A330 MRTT

Nederland gaat naar verwachting "binnen enkele dagen honderden" Nederlanders uit Libanon evacueren. Ze worden met militaire vliegtuigen rechtstreeks naar Nederland gevlogen, zei buitenlandminister Caspar Veldkamp dinsdag. De Nederlanders dreigen in Libanon in het nauw te raken nu Israël het land bestookt en is binnengetrokken.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Nieuwe cao Schiphol: 10 procent loonsverhoging in twee jaar

1 oktober 2024 | Door: 
ANP

De eigen medewerkers van Schiphol krijgen de komende twee jaar 10 procent meer loon, hebben de vakbonden en de luchthaven afgesproken. De nieuwe cao geldt voor onder meer het kantoorpersoneel, de platformmedewerkers, brandweerlieden en de beveiligers die in dienst zijn van de luchthaven.

Mogelijk vanaf december weer iets sneller met de hogesnelheidstrein naar Schiphol

1 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

De betrokken partijen bij de hogesnelheidslijn (HSL) gaan hun best doen om vanaf 15 december de maximumsnelheid op de lijn wat te verhogen. Zo kunnen treinreizigers tussen Rotterdam en Schiphol weer wat sneller op de luchthaven zijn. Momenteel mag op een aanzienlijk deel van de HSL maar 80 kilometer per uur geboemeld worden vanwege constructiefouten in spoorviaducten.

KLM tot minimaal eind van het jaar niet naar Israël

1 oktober 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

KLM vliegt in ieder geval tot het einde van dit jaar niet meer naar het Israëlische Tel Aviv. Daarmee schort de Nederlandse maatschappij vluchten naar die bestemming langer op, want eerder werd gezegd dat er tot 26 oktober niet naar Israëls grootste stad wordt gevlogen.

Overig nieuws

Overig nieuws

SWISS en Helvetic Airways werken langer en uitgebreider samen

1 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

SWISS en Helvetic Airways hebben hun wetleaseovereenkomst verlengd en ook uitgebreid. Daardoor blijft laatstgenoemde maatschappij nog vijf jaar langer Europese vluchten uitvoeren voor de Lufthansa-dochter.

Joost Meijs begonnen als nieuwe topman van Maastricht Aachen Airport

1 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

Joost Meijs is dinsdag begonnen als nieuwe topman van Maastricht Aachen Airport. Door de Belgische staking van het veiligheidspersoneel, heeft Wizz Air veel vluchten van Charleroi naar Maastricht verplaatst en is het daar veel drukker dan gebruikelijk. "Geweldig om op zo’n drukke dag te mogen starten! Dan maak ik meteen kennis met de luchthaven in haar meest dynamische vorm", zegt Meijs daarover.

Brussels Airport verwacht extra drukke woensdag na dag zonder passagiersvluchten

1 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

Brussels Airport waarschuwt reizigers dat het woensdag extra druk wordt op de luchthaven. Door een staking van het veiligheidspersoneel konden er dinsdag geen passagiersvluchten vertrekken, waardoor veel reizigers omgeboekt zijn naar woensdag en de vluchten vol zitten.

Kas loopt leeg door staking: 'Boeing overweegt kapitaalverhoging van 10 miljard dollar'

1 oktober 2024 | Door: 
ABM FN-Dow Jones/Reismedia

Boeing overweegt om minstens 10 miljard dollar op te halen door nieuwe aandelen uit te geven, nu de kasreserves van de Amerikaanse vliegtuigbouwer uitgeput raken door een voortdurende staking. Dit meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van bronnen.

Pegasus Airlines laat omroep in vliegtuig deels door kunstmatige intelligentie doen

1 oktober 2024 | Door: 
onze redactie

Pegasus Airlines zet vanaf nu kunstmatige intelligentie (AI) in voor de omroepen aan boord. Tijdens vluchten naar Spaans-, Arabisch- en Russischsprekende bestemmingen doet de bemanning nog wel zelf een praatje in het Engels, maar volgt vervolgens een door AI gegenereerde omroep in het Spaans, Arabisch of Russisch.

Lufthansa Group schort vluchten naar Beiroet en Tel Aviv langer op

1 oktober 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

De Duitse Lufthansa Group, waar onder meer Brussels Airlines onder valt, schort de vluchten naar Beiroet en Tel Aviv langer op door de toenemende onrust in het Midden-Oosten. Vluchten naar Libanon worden nu uitgesteld tot eind november en vluchten naar het Israëlische Tel Aviv tot eind deze maand. Op Teheran in Iran wordt tot 14 oktober niet meer gevlogen.

Topvacatures

Video

CRJ900 van Delta Air Lines verliest staart na aanrijding door A350

11 september 2024 | Door: 
onze redactie

Een CRJ900 van Delta Air Lines heeft dinsdag de staart verloren op de luchthaven van Atlanta, nadat een Airbus A350-900 - eveneens van Delta - er met de rechtervleugel tegenaan reed. Bij het incident raakte niemand gewond, maar de financiële schade loopt in de miljoenen dollars.

Video: KLM vliegt eerste Airbus A321neo naar huis

27 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

KLM heeft dinsdag haar eerste Airbus A321neo naar Schiphol gevlogen. Luchtvaartnieuws was aan boord om het nieuwe type als eerste te testen. Het is de bedoeling dat KLM dit jaar nog drie A321neo’s krijgt, volgens jaar nog eens zes tot acht. Op 16 september is de eerste commerciële vlucht naar Kopenhagen.  

Man opent nooddeur en klimt op vleugel van Airbus A320

22 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

Een passagier van een Jetstar-vlucht heeft donderdag na de landing in Melbourne een nooddeur geopend en klom daarna op de vleugel van het vliegtuig. Reizigers filmden het incident. De bewuste man werd snel aangehouden en meegenomen door de politie.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €429 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen