Aanslag Zaventem

Brussel staat stil bij aanslagen 22 maart

22 maart 2017 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - In heel Brussel wordt vandaag stilgestaan bij de aanslagen van precies een jaar geleden. Onder andere op Brussels Airport werd een minuut stilte in acht genomen en vond een herdenkingsbijeenkomst plaats.

'Terrorist wilde wapens op Schiphol verbergen'

10 maart 2017

PARIJS - Een van de mannen die was betrokken bij de bloedige terroristische aanslagen in Parijs en Brussel, Osama Krayem (28), heeft tijdens een verhoor in België gezegd op de dag van de aanslagen in Parijs op Schiphol te zijn geweest.

Controletenten bij terminal Brussels Airport verdwijnen

19 oktober 2016 | Door: 
onze redactie

ZAVENTEM - De witte controletenten tegenover de vertrekhal van Brussels Airport hebben hun langste tijd gehad. De luchthaven start op 24 oktober met het afbreken van deze tijdelijke constructies. In plaats daarvan komen verschillende nieuwe, minder zichtbare veiligheidsmaatregelen.

Nog steeds gebreken in veiligheid Brussels Airport

8 juli 2016

BRUSSEL - Brussels Airport heeft de veiligheid nog niet op orde. Dat heeft de Belgische luchtvaartautoriteit DGTA vastgesteld, meldt La Libre. Sinds de aanslag van 22 maart op de vertrekhal maakt de luchthaven gebruik van provisorische voorzieningen.

Terrroristen hadden 'man' op Zaventem

18 juni 2016

BRUSSEL - Terroristen die in maart aanslagen in Brussel pleegden, hadden mogelijk een helper op de luchthaven Zaventem. Dit menen de onderzoekers van de aanslagen, meldden Belgische media zaterdag.

Aanslag Brussels Airport gereconstrueerd

20 mei 2016

BRUSSEL - In de Max Roosstraat in de Brusselse gemeente Schaarbeek heeft donderdagmiddag een reconstructie van de aanslagen op luchthaven Zaventem plaatsgevonden. Deze is "zonder bijzondere incidenten" verlopen, zo maakte het federaal parket dat het onderzoek leidt na afloop weten.

Passagierscijfers Brussels Airport fors in de min

19 mei 2016 | Door: 
onze redactie

ZAVENTEM - Brussels Airport heeft als gevolg van de bomaanslagen in maart en april fors minder passagiers ontvangen. In maart daalde het aantal passagiers met 29,1 procent naar 1,2 miljoen, in april was sprake van een afname met 46,5 procent tot 1,1 miljoen. Dat blijkt uit cijfers die de luchthaven donderdag heeft gepubliceerd.

Vueling weer op volledige sterkte vanaf Brussel

9 mei 2016 | Door: 
onze redactie

ZAVENTEM - De Spaanse budgetmaatschappij Vueling voert sinds maandag weer haar volledige dienstregeling uit vanaf Brussels Airport. Dat betekent dat weer alle zestig wekelijkse Vueling-vluchten naar in totaal elf bestemmingen volgens planning worden uitgevoerd.

Voortaan steekproeven op vastgelopen Brussels Airport

4 mei 2016

BRUSSEL - De controle van reizigers op de Brusselse luchthaven Zaventem gebeurt in het vervolg steekproefsgewijs. Dat zijn de vakbonden overeengekomen met de directie van het vliegveld en met minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. 

Belgische premier noemt KLM-campagne 'niet correct'

22 april 2016 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - In België is enige ophef ontstaan om een radiocampagne van KLM waarin gratis treinkaartjes naar Schiphol worden aangeboden. De Belgische premier Charles Michel noemt in het VRT-programma Terzake de campagne van KLM 'geen fair play'. "De maatschappij heeft die vrijheid, maar ik vind het niet correct en ik betreur het."

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen