Boeing 737 MAX

Boeing 737 MAX vanaf maandag terug in dienst bij Icelandair

6 maart 2021 | Door: 
onze redactie

REYKJAVIK - De Boeing 737 MAX keert met ingang van maandag 8 maart terug in dienst bij Icelandair. Op die dag wordt een toestel van dit type ingezet op een lijndienstvlucht vanaf Keflavik International Airport naar Kopenhagen. De IJslandse luchtvaartmaatschappij heeft zes MAX'en in de vloot.

Ruim honderd Boeing 737 MAX'en terug in dienst; hier vliegt het type weer

6 maart 2021 | Door: 
Niek Vernooij

LONDEN - Het aantal wereldwijde actieve Boeing 737 MAX-toestellen bedraagt inmiddels meer dan honderd. De wereldwijde vlot stond na twee fatale ongevallen negentien maanden aan de grond, sinds december is de vluchtuitvoering geleidelijk hervat. Luchtvaartnieuws Magazine zet op een rij waar de MAX weer vliegt.

Boeing 737 MAX weer in dienst in Kazachstan

22 februari 2021 | Door: 
onze redactie

ASTANA - De Boeing 737 MAX vliegt weer in Kazachstan. Het lokale SCAT Airlines heeft na een onderbreking van bijna twee jaar de eerste binnenlandse vluchten met het type voltooid. De maatschappij heeft een enkele 737 MAX 8 in de vloot.

TUI-topman: reizigers hoeven niet bang te zijn voor Boeing 737 MAX

17 februari 2021 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BRUSSEL - TUI fly vliegt sinds woensdag als eerste in Europa weer met de Boeing 737 MAX. Het type werd onlangs opnieuw goedgekeurd, en is volgens topman Gunther Hofman uitvoerig getest en volledig veilig. “Maar we zullen coulant proberen te zijn als reizigers écht niet aan boord durven", zegt hij desgevraagd tegen deze site.

Verenigde Arabische Emiraten heffen vliegverbod 737 MAX op

17 februari 2021 | Door: 
Niek Vernooij

DUBAI - De luchtvaartautoriteit van de Verenigde Arabische Emiraten heeft het vliegverbod voor de Boeing 737 MAX opgeheven. Het toestel mag daarmee weer worden ingezet in het luchtruim van de Golfstaat. De beslissing van de luchtvaartautoriteit GCAA is vooral goed nieuws voor Flydubai.

Ethiopian Airlines hervat in juli vluchten met Boeing 737 MAX

11 februari 2021 | Door: 
Niek Vernooij

ADDIS ABABA - Ethiopian Airlines is van plan om in juli de vluchtuitvoering met de Boeing 737 MAX te hervatten. Dat meldde CEO Tewolde GebreMariam woensdag tijdens een online conferentie van CAPA. Switchen naar een ander vliegtuigtype zou volgens hem economisch niet haalbaar zijn.

Boeing 737 MAX van TUI fly Belgium kiest weer het luchtruim

10 februari 2021 | Door: 
Niek Vernooij

ZAVENTEM - Voor het eerst in lange tijd koos woensdag een Boeing 737 MAX van TUI fly Belgium het luchtruim. Het toestel vertrok vanaf Brussels Airport voor een zogeheten operational readiness flight. De vlucht, onderdeel van het protocol om vliegtuigen die lang niet gevlogen hebben klaar te stomen voor gebruik, duurde ruim twee uur.

Smartwings neemt als eerste in Europa Boeing 737 MAX terug in dienst

10 februari 2021 | Door: 
Niek Vernooij

PRAAG - Smartwings neemt als eerste Europese luchtvaartmaatschappij de Boeing 737 MAX terug in dienst. Nog deze maand wil de Tsjechische vakantievlieger het type inzetten op vluchten naar onder meer Mallorca, de Canarische Eilanden en Madeira. SmartWings heeft zeven MAX-en in de vloot.

Icelandair in de lente weer op pad met Boeing 737 MAX

9 februari 2021 | Door: 
Klaas-Jan Woerkom

REYKJAVIK - Icelandair verwacht dit voorjaar weer met de Boeing 737 MAX te gaan vliegen. Dat zei topman Bogi Nils Bogason in een toelichting op de jaarcijfers. Door de coronacrisis belandde de IJslandse luchtvaartmaatschappij diep in de rode cijfers.

Ryanair: 24 Boeing 737 MAX’en in dienst voor zomerpiek

1 februari 2021 | Door: 
Niek Vernooij

DUBLIN - Ryanair verwacht voor de piek van het zomerseizoen 24 nieuwe Boeing 737 MAX 200’s in dienst te hebben genomen. Dat maakte Europa’s grootste low cost carrier maandag bekend bij de publicatie van de kwartaalcijfers. Ryanair heeft 210 MAX’en in bestelling.

Copyright Reismedia BV 2021