Boeing 737 MAX

EASA-topman: Boeing 737 MAX eind dit jaar weer in dienst

25 september 2020 | Door: 
onze redactie

PARIJS - De Boeing 737 MAX kan mogelijk voor het eind van dit jaar weer in dienst worden genomen. Dat heeft Patrick Ky, topman van de Europese vliegveiligheidsorganisatie EASA, volgens Reuters gemeld tijdens een bijeenkomst met Franse luchtvaartjournalisten.

Huis van Afgevaardigden maakt gehakt van Boeing en FAA

16 september 2020 | Door: 
Niek Vernooij

WASHINGTON - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden maakt gehakt van vliegtuigbouwer Boeing en luchtvaartautoriteit FAA in een parlementair onderzoek naar de Boeing 737 MAX. Boeing ging volgens het Transportcomité in de fout bij het ontwerp en de ontwikkeling van het toestel, terwijl de FAA tekortschoot bij het toezicht op de fabrikant en de certificering.

EASA voltooit testvluchten met Boeing 737 MAX

11 september 2020 | Door: 
Niek Vernooij

KEULEN - De Europese vliegveiligheidsinstantie EASA heeft een serie van testvluchten met de Boeing 737 MAX voltooid. De vluchten vonden plaats in het kader van de benodigde hercertificering van het vliegtuig. EASA is nu bezig met het analyseren van de tijdens de vluchten verzamelde gegevens en andere informatie.

EASA gaat testvluchten uitvoeren met Boeing 737 MAX

27 augustus 2020 | Door: 
Pim Pauwels

KEULEN – De Europese luchtvaartorganisatie EASA gaat testvluchten uitvoeren met de geplaagde Boeing 737 MAX. De vluchten vinden vanaf 7 september een week lang plaats in de Canadese stad Vancouver, zo maakte EASA donderdag bekend.

Neemt Boeing afscheid van besmette naam 737 MAX?

20 augustus 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SEATTLE - Boeing lijkt stilletjes afscheid te nemen van de besmette naam ‘737 MAX’. De vliegtuigbouwer gebruikte deze week voor het eerst de aanduiding ‘737-8’ bij de aankondiging van een nieuwe order. Het bedrijf wil zelf niet veel kwijt over de stilzwijgende naamswijziging.

Poolse order voor geplaagde Boeing 737 MAX

19 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - Het Poolse Enter Air heeft een aanvullende order geplaatst voor twee exemplaren van de Boeing 737 MAX. Het is voor het eerst in lange tijd dat Boeing een nieuwe bestelling binnenhaalt voor het geplaagde type, die de afgelopen maanden massaal werd afbesteld.

Icelandair rekent op minder Boeing 737 MAX'en

12 augustus 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

REYKJAVIK - Icelandair rekent op een terugkeer van de Boeing 737 MAX in de vloot. De IJslandse luchtvaartmaatschappij neemt echter wel vier minder toestellen af dan gepland, en schuift de levering van de overige toestellen door.

FAA komt met lijst verbeteringen aan Boeing 737 MAX

4 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - De Amerikaanse luchtvaartdienst FAA eist een flink aantal aanpassingen voor de Boeing 737 MAX. Het type staat sinds de lente van vorig jaar wereldwijd aan de grond na twee dodelijke crashes, en komt op zijn vroegst dit najaar weer in dienst.

Boeing: bijna alle claims rond Lion Air-crash afgehandeld

9 juli 2020 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - Boeing heeft circa 90 procent van de schadeclaims rond de Lion Air-crash afgehandeld. De vliegtuigbouwer stelde 100 miljoen dollar beschikbaar om nabestaanden van de vliegramp uit 2018 een schadevergoeding te betalen.

Afronding testvluchten brengt 737 MAX stap dichterbij goedkeuring

2 juli 2020 | Door: 
Pim Pauwels

SEATTLE - Boeing heeft de testvluchten voor de hercertificering van de Boeing 737 MAX afgerond. Piloten van de Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA testten de afgelopen dagen het geplaagde vliegtuig, dat sinds maart vorig jaar verplicht aan de grond staat na twee dodelijke crashes door problemen met het Maneuvering Characteristics Augmentation System (MCAS).

Copyright Reismedia BV 2020