Boeing 737 MAX

'Boeing wil productie 737 MAX weer opvoeren'

22 augustus 2019 | Door: 
Reismedia / AFN

SEATTLE - Vliegtuigbouwer Boeing heeft plannen om de productie van de 737 MAX weer op te voeren. Dat heeft de onderneming volgens persbureau Reuters aan zijn leveranciers laten weten.

Boeing huurt honderden extra werknemers in voor herintroductie 737 MAX

21 augustus 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

SEATTLE - Boeing gaat honderden tijdelijke werknemers inhuren om te helpen bij de herindiensttreding van de 737 MAX, zo heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Dit duidt er volgens Amerikaanse media op dat Boeing optimistisch is over een snelle terugkeer.

TUI fly heeft Boeing 737 MAX nog niet ingepland

19 augustus 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben de Boeing 737 MAX vanaf november opgenomen in hun dienstregelingen, ondanks het vliegverbod dat nog steeds van kracht is. In totaal staan volgens OAG 32.600 vluchten gepland in de laatste twee maanden van het jaar. Dat geldt volgens managing director Gunther Hofman niet voor TUI fly Benelux.

'Gewraakt MCAS-systeem Boeing 737 MAX was niet nodig'

13 augustus 2019 | Door: 
Tom Dieusaert

SEATTLE - Het gewraakte MCAS-systeem van de Boeing 737 MAX, dat ten grondslag lag aan de crash van twee toestellen en een daarop volgend wereldwijd vliegverbod, was helemaal niet nodig. Dat stelt een testpiloot van de Amerikaanse vliegtuigbouwer. 

ALC: Boeing 787 in plaats van 737 MAX

13 augustus 2019 | Door: 
Niek Vernooij

LOS ANGELES - Leasemaatschappij Air Lease Corporation (ALC) heeft een aantal bestellingen voor de Boeing 737 MAX geschrapt. Een uitstaande order voor vijftien van deze toestellen is omgezet naar vijf 787’s, zo maakte ALC bekend bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers.

Stakingen bij Ryanair in Engeland en Spanje

7 augustus 2019 | Door: 
ANP

Dublin - Britse piloten van Ryanair leggen de komende maanden een aantal keer het werk neer. Er staan vijf stakingsdagen gepland in augustus en september. Ook Spaans cabinepersoneel van de Ierse luchtvaartmaatschappij legt het werk neer in september.

Boeing: 500 testvluchten gedaan met 737 MAX

6 augustus 2019 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - Boeing CEO Dennis Muilenburg meldde begin deze week dat de vliegtuigbouwer bijna 500 testvluchten heeft uitgevoerd met een nieuwe software-update voor de 737 MAX-vliegtuigen. Hij hoopt dat deze vluchten het vertrouwen van het vliegende publiek zullen terugwinnen. Dat meldt nieuwszender CNBC.

Boeing presenteert software-updates in september aan FAA

27 juli 2019 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - Vliegtuigbouwer Boeing maakte afgelopen week bekend dat ze een 'softwarefix' test voor het geautomatiseerd vluchtcontrolesysteem van de 737 MAX. CEO Dennis Muilenburg vertelde Amerikaanse media dat hij verwacht dat het bedrijf die fixes en andere informatie in september zal indienen bij de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.

TUI fly vliegt Boeing 737 MAX naar huis

27 juli 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - TUI fly vliegt zaterdag een Boeing 737 MAX, die sinds het vliegverbod met het type in Bulgarije aan de grond stond, terug naar Nederland. Het toestel moet wel een omweg maken, aangezien niet alle landen toestemming gaven voor de ferryvlucht.

Southwest schrapt 737 MAX-vluchten tot volgend jaar

25 juli 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

DALLAS - Het Amerikaanse Southwest Airlines houdt haar Boeings van het geplaagde type 737 MAX nog zeker tot 5 januari uit de dienstregeling. Het is daarmee de eerste luchtvaartmaatschappij die deze toestellen voor de rest van het jaar schrapt.

Copyright Reismedia BV 2019