Boeing 737 MAX

Directeur commerciële vliegtuigen Boeing verlaat het bedrijf

22 oktober 2019 | Door: 
onze redactie

SEATLLE - CEO Kevin McAllister van Boeing Commercial Airplanes verlaat het bedrijf. Dat maakte Boeing dinsdag bekend. McAllister wordt opgevolgd door Stan Deal, die leiding gaf aan het onderdeel Global Services. Eerder deze maand moest Boeing-topman Dennis Muilenburg al zijn rol als voorzitter van de raad van bestuur opgeven.

Aandeel Boeing fors in de min vanwege problemen MAX

21 oktober 2019 | Door: 
onze redactie

NEW YORK - Het aandeel van Boeing, genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE), sloot maandag met een verlies van 3,8 procent. Dit is het gevolg van een verlaagd koersdoel door verschillende beurshuizen. Het recente nieuws dat er al in 2016 intern bij Boeing gecommuniceerd zou zijn over fouten in het zogeheten MCAS-systeem van de Boeing 737 MAX schaden het vertrouwen in de vliegtuigbouwer.

Boeing ontkent dat MCAS-probleem al in 2016 bekend was

21 oktober 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SEATTLE - Boeing ontkent dat al november 2016 fouten in het MCAS van de 737 MAX aan het licht kwamen bij een simulatortest. Een vrijdag gepubliceerde interne memo, waarin een testpiloot zijn zorgen over het gedrag van het systeem deelt met een collega, had volgens Boeing betrekking op niet goed functionerende simulatorsoftware.

Boeing krijgt klappen op de beurs door achterhouden informatie

19 oktober 2019 | Door: 
onze redactie

NEW YORK - Het aandeel van vliegtuigbouwer Boeing ging vrijdag hard onderuit op de beurs in New York. De reden voor de afstraffing is het naar buiten komen van berichten dat al in 2016 intern bij Boeing is gecommuniceerd over fouten in het zogeheten MCAS-systeem van de Boeing 737 MAX.

Vliegers Southwest Airlines klagen Boeing aan

8 oktober 2019 | Door: 
Niek Vernooij

NEW YORK - Een vakbond van piloten van Southwest Airlines heeft Boeing aangeklaagd vanwege het vliegverbod van de 737 MAX. Ze eisen een schadevergoeding van honderd miljoen dollar, onder meer omdat de vliegtuigbouwer de piloten “opzettelijk” zou hebben misleid over de veiligheid van het vliegtuig.

FAA brieft autoriteiten over status Boeing 737 MAX

18 september 2019 | Door: 
Niek Vernooij

WASHINGTON - De Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) heeft vijftig luchtvaartorganisaties uit de hele wereld uitgenodigd voor een briefing over de status van de Boeing 737 MAX. Dat meldt Reuters op basis van een e-mail van de FAA. De informele briefing vindt 23 september plaats in Montreal.

EASA wil Boeing 737 MAX eerst zelf testen

7 september 2019 | Door: 
Niek Vernooij

KEULEN - De Europese luchtvaartautoriteit EASA wil niet blind varen op de FAA als het gaat om de hercertificering van de Boeing 737 MAX. De instantie wil het toestel zelf testen alvorens groen licht wordt gegeven om de vluchten te hervatten. EASA lijkt daarbij strengere eisen te stellen dan de FAA.

American en United schrappen MAX-vluchten tot december

2 september 2019 | Door: 
Niek Vernooij

WASHINGTON - American Airlines en United Airlines gaan er niet langer vanuit dat de Boeing 737 MAX al weer in november in dienst kan worden gesteld. Beide Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben alle vluchten met dit type geschrapt tot in december.

United Airlines verplaatst Boeing 737 MAX-vloot naar woestijn

29 augustus 2019 | Door: 
Niek Vernooij

CHICAGO - United Airlines verplaatst haar vloot van veertien Boeing 737 MAX-vliegtuigen naar Phoenix, Arizona. Op dit moment staan de toestellen nog aan de grond in Houston en Los Angeles. De omstandigheden zijn in Phoenix beter om toestellen tijdelijk te parkeren.

Leasemaatschappij klaagt Boeing aan om 737 MAX

27 augustus 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

MOSKOU - De Russische leasemaatschappij Avia Capital Services klaagt Boeing aan vanwege de perikelen rond de 737 MAX. Avia eist een kosteloze annulering van haar bestelling voor 35 737 MAX’en, plus honderden miljoenen aan schadevergoeding en boetes.

Copyright Reismedia BV 2019