Boeing 737 MAX

Boeing voor rechter gedaagd vanwege crashes met 737 MAX

26 januari 2023 | Door: 
Reismedia / ANP

FORT WORTH - Boeing moet donderdag voor een Amerikaanse rechtbank verschijnen vanwege de vliegtuigcrashes met de 737 MAX in Indonesië (2018) en Ethiopië (2019), waardoor 346 mensen om het leven kwamen. Nabestaanden van de omgekomen passagiers vinden dat de vliegtuigbouwer niet aan strafrechtelijke vervolging mag ontkomen.

Boeing schikt voor 200 miljoen met beurswaakhond om 737 MAX

22 september 2022 | Door: 
ANP

NEW YORK - Vliegtuigfabrikant Boeing treft een schikking van 200 miljoen dollar met de Amerikaanse toezichthouder voor de beurshandel, de Securities and Exchange Commission (SEC). Daarmee koopt het concern verdere vervolging wegens vermeende misleiding van beleggers af. De voormalige topman van Boeing, Dennis Muilenburg, betaalt 1 miljoen dollar wegens de kwestie.

Voormalige hoofdpiloot vrijgesproken in zaak om Boeing 737 MAX

24 maart 2022 | Door: 
ANP

FORT WORTH - Een voormalige hoofdpiloot van vliegtuigbouwer Boeing is door een jury in Texas vrijgesproken in een fraudezaak die was aangespannen na de dodelijke crashes met de Boeing 737 MAX. De man, Mark Forkner, die inmiddels al jaren niet meer voor Boeing werkt, was de enige persoon die strafrechtelijk werd vervolgd vanwege de problemen met het vliegtuig.

Testpiloot Boeing officieel aangeklaagd voor fraude rond 737 MAX

15 oktober 2021 | Door: 
onze redactie

FORT WORTH - Mark Forkner, voormalig chef vlieger bij Boeing, is formeel aangeklaagd in de VS. Hij wordt ervan verdacht informatie te hebben achtergehouden over het gewraakte MCAS-systeem om de Boeing 737 MAX goedgekeurd te krijgen. Daardoor ontstonden twee dodelijke ongelukken.

Boeing werkt nog aan oplossing elektronicaprobleem 737 MAX

23 april 2021 | Door: 
onze redactie

WASHINGTON - Boeing werkt nog aan een oplossing aan het probleem met de elektronica van Boeing 737 MAX-toestellen, dat eerder deze maand de kop opstak. Volgens de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA moeten wereldwijd 106 toestellen aan de grond blijven voor inspecties.

India certificeert Boeing 737 MAX nog niet

15 april 2021 | Door: 
Dylan van Eijkeren

NEW DELHI - De Indiase luchtvaartautoriteit, DGCA, kijkt de kat uit de boom wat betreft de hercertificering van de Boeing 737 MAX. De Indiërs willen eerst meer data bestuderen. Onder meer de Amerikaanse en Europese luchtvaartautoriteiten gaven het geplaagde toestel eerder wel weer een luchtwaardigheidscertificaat.

Flydubai voert weer vluchten uit met Boeing 737 MAX

8 april 2021 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DUBAI - Prijsvechter Flydubai heeft voor het eerst sinds 22 maanden weer een commerciële vlucht uitgevoerd met de Boeing 737 MAX. Na het opheffen van het wereldwijde vliegverbod zet de luchtvaartmaatschappij het type nu weer in op reguliere lijnvluchten.

Xiamen Airlines wil weer vliegen met Boeing 737 MAX

8 april 2021 | Door: 
Dylan van Eijkeren

XIAMEN - Er lijkt enig schot te zitten in de luchtwaardigheidsverklaring voor de Boeing 737 MAX in China, nu Xiamen Airlines naar buiten komt met de mededeling dat de toestellen de vereiste ‘ontwerpveranderingen’ ondergaan. Dat meldt de Chinese, Engelstalige staatskrant Global Times.

Ryanair: komende zomer minder 737 MAX'en dan eerder gepland

24 maart 2021 | Door: 
onze redactie

LONDEN - Ryanair verwacht komende zomer minder Boeing 737 MAX-toestellen in dienst te hebben dan eerder gepland. In plaats van 24 toestellen van dit type zal de maatschappij er tegen die tijd 16 in de vloot hebben, meldde topman Michael O’Leary woensdag volgens Reuters.

'Southwest Airlines blijft Boeing trouw met grote order 737 MAX'

11 maart 2021 | Door: 
Niek Vernooij

SEATTLE - Het lijkt erop dat Southwest Airlines toch niet kiest voor een switch naar Airbus. Bronnen melden aan Reuters dat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij dichtbij een order is voor tientallen Boeing 737 MAX 7’s. Daarmee zou Southwest dus trouw blijven aan Boeing.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen