Boeing 737 MAX

Brazilië heft als tweede land vliegverbod Boeing 737 MAX op

27 november 2020 | Door: 
onze redactie

SAO PAULO - Brazilië heeft als tweede land het vliegverbod van de Boeing 737 MAX opgeheven. Dat betekent dat airlines na noodzakelijke aanpassingen het type weer kunnen inzetten op commerciële vluchten. Vorige week gaf de Amerikaanse FAA als eerste groen licht.

Alaska Airlines breidt Boeing 737 MAX-vloot uit

24 november 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SEATTLE - Alaska Airlines breidt de vloot uit met dertien extra Boeing 737 MAX 9’s. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij sloot daarover een deal met de Air Lease Corporation (ALC). De huur van de toestellen wordt deels betaald door tien Airbus A320’s in te ruilen.

Europa wil vliegverbod Boeing 737 MAX in januari opheffen

21 november 2020 | Door: 
onze redactie

PARIJS - De Europese vliegveiligheidsorganisatie EASA staat op het punt om het vliegverbod voor de Boeing 737 MAX op te heffen, zodat het type in januari weer in gebruik gesteld kan worden. Dat meldt de Franse krant La Tribune. Afgelopen week gaf de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA al groen licht.

TUI kijkt uit naar terugkeer zuinige Boeing 737 MAX

19 november 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - De Amerikaanse luchtvaartdienst FAA heeft de geplaagde Boeing 737 MAX goedgekeurd voor gebruik, en ook het groene licht van de Europese equivalent EASA wordt spoedig verwacht. TUI, de enige Nederlandse gebruiker van het type, kijkt uit naar de terugkeer van de zuinige MAX.

'Ban op Boeing 737 MAX wordt woensdag opgeheven'

17 november 2020 | Door: 
onze redactie

WASHINGTON - De ban op vliegen met de Boeing 737 MAX wordt mogelijk woensdag opgeheven. Volgens Bloomberg maakt de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) dan bekend dat het vliegtuig na een verbod van twintig maanden weer de lucht in mag, in eerste instantie alleen in de VS.

Leasemaatschappij AerCap wil nog minder Boeing 737 MAX'en

10 november 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DUBLIN - Leasemaatschappij AerCap heeft het aantal bestellingen voor de Boeing 737 MAX verder teruggebracht. In het derde kwartaal werden er orders voor 24 toestellen geannuleerd, zo meldde het bedrijf tijdens de presentatie van de cijfers.

Boeing 737 MAX mogelijk nog deze maand goedgekeurd

10 november 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

WASHINGTON - De Amerikaanse luchtvaartdienst geeft mogelijk nog deze maand goedkeuring aan de hernieuwde ingebruikname van de Boeing 737 MAX. Het geplaagde type staat al sinds maart vorig jaar wereldwijd aan de grond na twee dodelijke ongelukken.

Ryanair hoopt eerste Boeing 737 MAX begin 2021 te ontvangen

2 november 2020 | Door: 
Niek Vernooij

DUBLIN - Ryanair verwacht dat de Boeing 737 MAX nog voor de jaarwisseling weer in gebruik kan worden genomen. Vervolgens hoopt Europa’s grootste budgetmaatschappij begin 2021 dan eindelijk zelf haar eerste vliegtuig van dit type in ontvangst te kunnen nemen. Dat meldde Ryanair bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

EASA tevreden over aanpassingen Boeing 737 MAX: toestel is veilig

16 oktober 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De Europese vliegveiligheidsorganisatie EASA is tevreden over de aanpassingen die Boeing heeft gedaan aan de 737 MAX. Dat zegt EASA-baas Patrick Ky tegenover Bloomberg. Wat Ky betreft kan het geplaagde toestel nog voor het eind van 2020 het Europese luchtruim kiezen.

'Ryanair dichtbij nieuwe order voor Boeing 737 MAX'

2 oktober 2020 | Door: 
onze redactie

DUBLIN - Ryanair wil mogelijk nog dit jaar een nieuwe order voor de Boeing 737 MAX plaatsen. Het zou gaan om een bestelling van 150 tot 200 toestellen. Dat meldt de Irish Independent vrijdag.

Copyright Reismedia BV 2020