Boeing 737 MAX

FAA komt met lijst verbeteringen aan Boeing 737 MAX

4 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - De Amerikaanse luchtvaartdienst FAA eist een flink aantal aanpassingen voor de Boeing 737 MAX. Het type staat sinds de lente van vorig jaar wereldwijd aan de grond na twee dodelijke crashes, en komt op zijn vroegst dit najaar weer in dienst.

Boeing: bijna alle claims rond Lion Air-crash afgehandeld

9 juli 2020 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - Boeing heeft circa 90 procent van de schadeclaims rond de Lion Air-crash afgehandeld. De vliegtuigbouwer stelde 100 miljoen dollar beschikbaar om nabestaanden van de vliegramp uit 2018 een schadevergoeding te betalen.

Afronding testvluchten brengt 737 MAX stap dichterbij goedkeuring

2 juli 2020 | Door: 
Pim Pauwels

SEATTLE - Boeing heeft de testvluchten voor de hercertificering van de Boeing 737 MAX afgerond. Piloten van de Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA testten de afgelopen dagen het geplaagde vliegtuig, dat sinds maart vorig jaar verplicht aan de grond staat na twee dodelijke crashes door problemen met het Maneuvering Characteristics Augmentation System (MCAS).

Prijsvechter Norwegian annuleert grote bestelling bij Boeing

30 juni 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

OSLO - Prijsvechter Norwegian annuleert een bestelling voor niet minder dan 92 Boeing 737 MAX-toestellen. Ook de levering van vijf Boeing 787-9 Dreamliners wordt afgeblazen, zo meldt de Noorse luchtvaartmaatschappij. Norwegian wil bovendien geld zien vanwege de problemen met de MAX en de 787.

Boeing gestart met testprogramma voor 737 MAX

29 juni 2020 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - Vliegtuigbouwer Boeing is gestart met het testprogramma voor de geplaagde Boeing 737 MAX. Gedurende drie dagen worden er testvluchten uitgevoerd door piloten van de Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA. Op basis van de resultaten van de testvluchten wordt bepaald of de veranderingen die zijn doorgevoerd voldoende zijn voor goedkeuring.

Rompenleverancier Boeing 737 MAX stuurt personeel met onbetaald verlof

12 juni 2020 | Door: 
Niek Vernooij

WICHITA - Spirit AeroSystems, de leverancier van Boeing 737 MAX-rompen, stuurt een deel van het personeel in Wichita per 15 juni met onbetaald verlof. Dat besluit is genomen nadat Boeing heeft laten weten aanzienlijk minder rompen te willen ontvangen. Daardoor komt de productie op een lager pitje te staan.

Ryanair-baas O'Leary rekent nog dit jaar op Boeing 737 MAX

29 mei 2020 | Door: 
Niek Vernooij

DUBLIN - Ryanair-topman Michael O’Leary heeft goede hoop nog dit jaar de eerste Boeing 737 MAX in gebruik te kunnen nemen. Dat heeft hij gezegd in een interview met Bloomberg TV. Ryanair heeft ondanks de coronacrisis geen plannen om de levering nog verder uit te stellen.

Boeing pakt productie 737 MAX weer op

28 mei 2020 | Door: 
Pim Pauwels

RENTON - Boeing heeft de productie van de 737 MAX hervat. De toestellen worden “op een laag tempo” weer in de 737 MAX-fabriek in Renton bij Seattle geproduceerd. Naarmate het jaar vordert zal de vliegtuigbouwer de productie van het toestel opvoeren. Het doel is om in 2021 iedere maand minimaal 31 737 MAX-toestellen van de band te laten rollen.

'Boeing bouwt vanaf mei verder aan de MAX'

26 maart 2020 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - Boeing heeft plannen om de productie van de 737 MAX in mei weer op te starten. De productie van het toestel is sinds begin dit jaar stilgelegd omdat het het toestel nog altijd niet de lucht in mag. De vliegtuigbouwer werkt inmiddels ruim een jaar aan het oplossen van technische problemen om te voldoen aan de veiligheidseisen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.

Analyse: deze fouten kostten Boeing-topman zijn baan

11 maart 2020 | Door: 
Dhierin-Perkash Bechai

SCHIPHOL - Voor Boeing was 2019 een rampjaar door de tweede crash met de Boeing 737 MAX en het daaropvolgende wereldwijde vliegverbod voor het type. Het imago van Boeing werd daardoor zwaar beschadigd en het bedrijf belandde in de zwaarste crisis in zijn 104-jarige bestaan. Door drie cruciale fouten verloor Dennis Muilenburg zijn baan als topman van de lucht- en ruimtevaartgigant.

Copyright Reismedia BV 2020