IATA

IATA: betere samenwerking op securitygebied

6 juni 2017 | Door: 
onze redactie

CANCUN - De luchtvaartindustrie moet nauwer gaan samenwerken met overheden op het gebied van beveiliging en veiligheid. Dat hebben luchtvaartmaatschappijen maandag afgesproken in het Mexicaanse Cancun, waar op dit moment de jaarvergadering van brancheorganisatie IATA plaatsvindt.

American introduceert directe route naar Australië

9 juni 2015 | Door: 
Rob Somsen

MIAMI - American Airlines begint in december van dit jaar met een non-stop verbinding tussen Los Angeles en Sydney. De route is een aanvulling op de vluchten die partnermaatschappij Qantas uit Australië al tussen beide steden onderhoudt. American zal op de dagelijkse route de Boeing 777-300ER inzetten. Qantas kondigde tegelijkertijd de start van een route naar San Francisco aan.

IATA komt met oplossing voor handbagage

9 juni 2015 | Door: 
Rob Somsen

MIAMI - Niet de fabrikanten van cabinekoffers of de luchtvaartmaatschappijen zelf, maar brancheorganisatie IATA komt met een standaard en certificering van koffers die voldoen aan de eisen van luchtvaartmaatschappijen voor cabinebagage. Alle bij IATA aangesloten maatschappijen zullen de koffer accepteren. "Alleen als er kleine vliegtuigen met kleine bagagebakken worden ingezet, is dit niet mogelijk", meldt IATA-vertegenwoordiger Tom Windmuller.

'Tien Europese steden vragen Emirates om route naar VS'

9 juni 2015 | Door: 
onze redactie

MIAMI - Tien steden binnen de Europese Unie hebben Emirates gevraagd een lijndienstverbinding op te zetten naar de VS. Dat heeft topman Tim Clark gezegd in Miami tijdens de jaarvergadering van IATA, meldt Gulf News. Het tiende verzoek kwam afgelopen zaterdag binnen, aldus Clark. Op dit moment is de route Milaan-New York de enige connectie van Emirates tussen Europa en de VS.

Vliegveiligheid tot nu toe iets lager dan in 2014

9 juni 2015 | Door: 
Rob Somsen

MIAMI - Vliegen is dit jaar tot nu toe iets minder veilig dan in 2014. De ongevallenratio - het aantal crashes per 1 miljoen vluchten - lag in het eerste kwartaal op 0,38, vorig jaar was dat 0,23. Dat heeft IATA dinsdag bekendgemaakt in Miami. In de eerste drie maanden van 2015 vonden tijdens 9,8 miljoen vluchten zes 'hull loss'-ongelukken plaats.

'Prijsdruk dreigt op vluchten naar Noord-Amerika'

9 juni 2015

MIAMI - Op lucratieve vliegroutes tussen Europa en Noord-Amerika dreigt overcapaciteit de prijzen omlaag te drukken. Dat heeft topman Alexandre de Juniac van Air France-KLM gezegd in de marge van de jaarvergadering van brancheorganisatie IATA in Miami, meldde The Wall Street Journal dinsdag.

Etihad verkoopt belang in Aer Lingus aan IAG

9 juni 2015 | Door: 
onze redactie

MIAMI - Etihad Airways uit Abu Dhabi is bereid haar belang in Aer Lingus te verkopen aan International Airlines Group (IAG). Etihad heeft 4,99 procent van de aandelen in de Ierse maatschappij in handen. Het voornemen werd aangekondigd door Etihad-topman James Hogan tijdens de bijeenkomst van IATA-maatschappijen in Miami.

'Politiek moet zich niet bemoeien met KLM'

9 juni 2015

AMSTERDAM - Oud-topman van KLM Leo van Wijk vindt het 'onzin' dat de politiek zich de afgelopen week bezighield met de garanties die de Staat bedong toen KLM in 2004 fuseerde met Air France. In een interview met De Telegraaf zei hij dat de politiek zich niet moet bemoeien met bedrijfsbeslissingen binnen de luchtvaartmaatschappij.

Vuurwerk verwacht binnen oneworld op laatste dag IATA-congres

9 juni 2015 | Door: 
Rob Somsen

MIAMI - Qatar Airways dreigt uit de luchtvaartalliantie oneworld te stappen nu het in aanvaring lijkt te komen met alliantiegenoot American Airlines. Laatst genoemde Amerikaanse maatschappij voert actie tegen vermeende staatssteun aan Qatar Airways. Topman Doug Parker van American kondigde maandag aan om dinsdag een "belangrijke" persconferentie in Miami te geven direct na afloop van de algemene ledenvergadering van IATA.

Bijna alle luchtvaartmaatschappijen willen toeslag gebruik GDS

8 juni 2015 | Door: 
Rob Somsen

MIAMI - In totaal 96 procent van de luchtvaartmaatschappijen die zijn aangesloten bij IATA willen het voorbeeld van Lufthansa volgen om een toeslag te berekenen voor tickets die worden geboekt via de Global Distribution Systems (GDS). Dat blijkt uit een enquête die CNN-presentator Richard Quest hield tijdens de IATA Annual General Meeting in Miami.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen