Zoektocht naar vermiste Boeing 777 nu ook op land

11 maart 2014 - 10:57

KUALA LUMPUR - Het gebied waarin wordt gezocht naar de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines is uitgebreid. Schepen en vliegtuigen nemen niet alleen een groter deel van de Golf van Thailand en de Zuid-Chinese Zee onder de loep; ook in het tussenliggende land wordt nu gespeurd naar wrakstukken van het vliegtuig. Vier dagen sinds de verdwijning van de Triple 7 is er nog geen spoor gevonden.

Volgens Malaysia Airlines houden de autoriteiten er rekening mee dat vlucht MH370 is afgeweken van zijn route, of dat geprobeerd is terug te keren naar Kuala Lumpur. “Er wordt geen enkele mogelijkheid uitgesloten”, meldt de luchtvaartmaatschappij. In totaal negen vliegtuigen en 24 schepen uit acht landen doen aan de zoekactie mee. China zet bovendien tien satellieten in.

Malaysia Airlines maakte dinsdag bekend dat het verdwenen vliegtuig tien dagen voor de vermissing nog een onderhoudsbeurt had ondergaan in Kuala Lumpur. Daarbij waren geen bijzonderheden aan het licht gekomen. Het toestel is in 2002 door Boeing aan Malaysia Airlines afgeleverd en maakte sindsdien 53.465 vlieguren en 7525 cycles.


Bron: Flightradar24.com.

ACARS
Malaysia Airlines benadrukt dat al haar toestellen voorzien zijn van een zogeheten Aircraft Communications Addressing and Reporting System (ACARS), het systeem waarmee het vliegtuig automatisch in contact staat met het grondstation van de maatschappij. Via dit systeem zijn volgens de airline echter geen noodsignalen of andere opvallende gegevens verzonden.

Wrakstukken en oliesporen die tot nu toe in zee zijn gevonden bleken na onderzoek niet van de verdwenen Boeing 777 te zijn. Maandag maakte de crew van een vliegtuig van Cathay Pacific melding van wrakstukken in zee ten zuidoosten van Vietnam. Schepen zijn op de plek afgestuurd om te controleren of er een link is met vlucht MH370.

Dat het zo lang duurt voordat er wrakstukken worden gevonden is geen unicum; bij de crash in 2009 van een Airbus A330-200 van Air France in de Atlantische Oceaan werden pas na vijf dagen de eerste delen gevonden. In 2007 crashte een Boeing 737 van Adam Air in zee bij Indonesië; toen duurde het tien dagen voordat er wrakstukken werden aangetroffen. 

Klik hier voor alle berichtgeving op Luchtvaartnieuws.nl rond de verdwijning van vlucht MH370.  

Bekijk het videojournaal: China zet satellieten in bij zoektocht vermiste Boeing 777  

Van onze redactie 

 


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen