Welcome Air neemt afscheid van laatste Dornier

29 december 2017 - 16:58 | Door: 
Yves Kremer
| Foto: Tyrol Air Ambulance

INNSBRUCK - Welcome Air heeft op dinsdag 26 december voor het laatst een vlucht uitgevoerd met een Dornier-vliegtuig. De Dornier 328 met registratie OE-LIR vloog van Antwerpen naar Innsbruck, alvorens de maatschappij afscheid nam van het toestel. Welcome Air had dit type 17 jaar in dienst.

De Dornier is vervolgens overgebracht naar het Zwitserse Bern, meldt Austrianaviation.net. Het afscheid van de laatste Dornier 328 betekent ook het einde van de vliegoperaties onder de Welcome Air-vlag.

Een eerdere Dornier 328 werd in mei uit de roulatie gehaald en vond in Dornier Aviation Nigeria een nieuwe eigenaar. Vanaf 2000 opereerde Welcome Air een totaal van vijf Dornier-vliegtuigen, waarvan de 328 de laatste operationele was.

Het vliegtuig was in Nederland vooral bekend van de gipsvluchten van dochteronderneming Tyrol Air Ambulance, wat in september aankondigde te stoppen met de vluchten naar Rotterdam. Die maatschappij stapt over op Gulfstream, waarvan het in september een Astra G100 in ontvangst nam. Het toestel is gestationeerd in Bari.
 

Lees ook:


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen