Luchthavenvakbond Parijs dreigt met nieuwe staking tijdens Olympische Spelen

ADP, CDG, Parijs
22 juli 2024 - 18:56 | Door: 
ANP
| Foto: ADP

Een kleine vakbond bij het Parijse luchthavenbedrijf ADP waarschuwt voor een staking op vrijdag, de dag van de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Daarmee negeert de vakbond een recente deal met het bedrijf.

Vorige week dinsdag bliezen vakbonden voor Parijse luchthavenmedewerkers een staking op een andere dag nog af omdat er een akkoord was bereikt met ADP. De bonden eisten dat medewerkers van luchthavens in de Franse hoofdstad een olympische bonus krijgen.

Die kregen ze ook, maar volgens Force Ouvriere (FO), een van de vakbonden die bijna 12 procent van het ADP-personeel vertegenwoordigt, is dat niet voldoende. Het akkoord leverde slechts "gedeeltelijke en bescheiden winsten" op, volgens FO, die verwijst naar een "gevoel van ontevredenheid" onder de werknemers.

Omdat vrijdag de openingsceremonie van de Spelen is, zijn er tijdens een deel van de dag al geen civiele vluchten toegestaan in een straal van 150 kilometer rond Parijs, waardoor de potentiële impact van de staking wordt beperkt.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen