Aanhoudingen na nieuw klimaatprotest op luchthaven Heathrow

Oil
1 augustus 2024 - 14:13 | Door: 
ANP/Reismedia
| Foto: Just stop Oil

 De Britse politie heeft meerdere activisten opgepakt op luchthaven Heathrow. Actievoerders van Just Stop Oil stonden daar voor toegangspoortjes en hielden borden omhoog met teksten als "olie doodt" en "teken het verdrag", is te zien op een foto van de actiegroep.

De politie zegt dat snel is ingegrepen en dat zeven arrestaties zijn verricht. Just Stop Oil spreekt over zeventien aanhoudingen. Het gaat volgens de groep onder anderen om zes mensen die poortjes blokkeerden en iemand die stond te filmen. "Ook zijn minstens tien andere mensen opgepakt in het openbaar vervoer."

De activisten willen dat het gebruik van fossiele brandstoffen wordt afgebouwd. Just Stop Oil eist dat de regering zich inzet voor een verdrag om dat voor 2030 te doen. De actiegroep heeft onlangs ook al toegeslagen op de drukke luchthaven. Toen spoten activisten er met oranje verf.

Ook in het buitenland zijn luchthavens het doelwit van klimaatbetogers. Zo lijmden actievoerders zich donderdag vast op het terrein van het Duitse vliegveld Leipzig/Halle.

 

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen