Delta start lijndienst tussen Brussel en Atlanta

Delta Atlanta
20 september 2024 - 15:52 | Door: 
onze redactie
| Foto: Reismedia

Delta Air Lines start komend zomerseizoen een lijndienst van Atlanta naar Brussels Airport. De route wordt drie keer per week uitgevoerd, en komt in de plaats van een deel van de New York-vluchten. Daarnaast gaat de KLM-partner verschillende routes naar Zuid-Europa starten, zo heeft de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Eerder kon deze site al melden dat de Delta-lijndienst tussen Brussel en New York JFK van zeven naar vier vluchten per week gaat. Nu hebben de Amerikanen bevestigd dat daar drie vluchten per week naar Atlanta voor in de plaats komen. Atlanta is de thuisbasis van Delta, met veel overstapopties. Het is geen geheel nieuwe route: pre-corona vloog de maatschappij ook tussen Brussel en Atlanta.

Verder zet Delta komende zomer sterk in op Zuid-Europa, met nieuwe routes van New York naar Catania, Atlanta naar Napels, Boston naar Milaan en Barcelona, en Minneapolis naar Rome. Ook start de maatschappij met een lijndienst van Detroit naar het Ierse Dublin. Voor Schiphol, de grootste Europese hub van Delta, zit er komende zomer niets nieuws in het vat.

Tegelijkertijd snijden de Amerikanen wel in het aantal routes naar Duitsland. Nadat vorig jaar al de lijndienst van Atlanta naar Düsseldorf verviel, keren na dit seizoen de lijndiensten Atlanta – Stuttgart en New York JFK – München niet meer terug in het netwerk. Maar per saldo is er naar Europa sprake van groei, aldus Delta, met het grootste trans-Atlantische vliegschema ooit.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen