Martinair-oprichter Martin Schröder overleden

Martin Schröder
2 oktober 2024 - 16:35 | Door: 
onze redactie
| Foto: Eigen foto

Luchtvaartpionier Martin Schröder is vandaag in zijn woonplaats Noordwijk op 93-jarige leeftijd overleden. Schröder kampte al enige tijd met een broze gezondheid, die de laatste tijd steeds verder verslechterde.

Zijn familie laat weten: “Wij zijn dankbaar en trots voor wat Martin heeft betekend voor de Nederlandse luchtvaart. Met het overlijden van onze lieve echtgenoot, vader en opa nemen we afscheid van een echte Nederlandse luchtvaartpionier. Martin is de man geweest die vliegen toegankelijk heeft gemaakt voor een breed Nederlands publiek.”

Met Martin‘s Air Charter, de oorspronkelijke naam van Martinair, vloog Schröder als eerste met een DC-3 Dakota naar het Spaanse Mallorca en maakte hij het voor het grote publiek mogelijk om met het vliegtuig op vakantie te gaan, later ook buiten Europa.

“Hij heeft een unieke transitie van de Nederlandse luchtvaart gerealiseerd. Maar hij was ook een lieve echtgenoot, vader en opa. Martin was altijd  zeer gedreven en druk met zijn werk, maar op alle belangrijke momenten was hij er voor ons. Wij als familie ademen Martinair. Wij zijn dankbaar, trots en denken met veel liefde aan hem terug.”

“Martin Schröder zal herinnerd worden als een man die zijn dromen najoeg, met passie en vasthoudendheid. Zijn naam zal nauw verbonden blijven met de Nederlandse luchtvaart. Zijn visie, moed en innovatieve geest zullen ons blijven inspireren”, aldus Adriaan den Heijer, topman van Martinair. “Onze gedachten zijn met zijn vrouw Tineke, (klein)kinderen en de rest van de familie.”

Schröder werd geboren op 13 mei 1931 en was 62 jaar getrouwd met zijn Tineke, met wie hij Martinair samen opbouwde. De laatste vlucht van Martin Schröder zal in besloten familiekring plaatsvinden.

 

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen