Doden en gewonden door aanslag op fabriek Turkish Aerospace Industries

Kaan
23 oktober 2024 - 16:14 | Door: 
ANP
| Foto: Turkish Aerospace Industries

Bij de terreuraanslag op een Turks defensiebedrijf in de buurt van de Turkse hoofdstad Ankara zijn zeker vier doden en veertien gewonden gevallen. President Erdogan heeft dat meegedeeld. De Turkse minister van Binnenlandse Zaken meldde dat ook twee aanslagplegers, een man en een vrouw, zijn gedood. Het is onduidelijk of dat alle daders zijn. Drie gewonden zijn er volgens hem ernstig aan toe.

De aanslag was bij een fabriek van Turkish Aerospace Industries (TUSAS), een van de belangrijkste defensie- en luchtvaartbedrijven van Turkije. Wie erachter zit, is niet bekend.

Er waren meerdere explosies en schotenwisselingen te horen. Beelden in Turkse media toonden gewapende personen die over het terrein liepen. Nieuwszenders die live uitzonden werden gedwongen hun uitzendingen te stoppen nadat de Turkse mediawaakhond een verbod had opgelegd op het tonen van beelden van de locatie.

NAVO-chef Mark Rutte veroordeelde de aanslag en zei dat het militaire bondgenootschap de ontwikkelingen nauwgezet volgt. Erdogan is momenteel in het Russische Kazan voor een topconferentie. Daar sprak hij met de Russische president Vladimir Poetin, die zijn medeleven heeft betuigd.

TUSAS maakt onder meer drones en het eerste in Turkije ontwikkelde gevechtsvliegtuig.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen