Boeing legt 787 Dreamliner op de pijnbank (foto/members)

14 september 2010 - 2:00
EVERETT - Vliegtuigbouwer Boeing is begonnen aan een drie jaar durende test waarbij een vliegtuigframe van een 787 op duurzaamheid wordt beproefd. Door middel van een speciale installatie wordt drie jaar lang elke dag verspreid over het toestel druk uitgeoefend. Daarmee simuleert Boeing meer dan 100.000 vluchten.


Het aantal van 100.000 vluchten is veel hoger dan een 787 in de praktijk ooit zal bereiken. Volgens Boeing komt een operationele Dreamliner waarschijnlijk niet verder dan een derde daarvan.

De test verschilt van statische tests waarbij op bepaalde vliegtuigonderdelen een maximale druk wordt uitgeoefend. Tijdens de duurzaamheidstest wordt in plaats van extreme waardes de gebruikelijke belasting op een vliegtuig uitgeoefend. Uit de test moet blijken of de 787 gedurende zijn levenscyclus tegen ‘metaalmoeheid’ aanloopt.

De speciale testinstallatie van Boeing maakt het mogelijk om alle vormen van druk op het vliegtuig uit te oefenen, zoals push-back, taxiën, opstijgen en landen.

Bekijk een foto van de testopstelling op .

Van onze redactie



Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen