Veiligheidszorgen houden Ilyushin Il-96-300's aan de grond

22 augustus 2005 - 2:00
MOSKOU - Het Russische ministerie van Transport heeft luchtvaartmaatschappijen verzocht al hun toestellen van het type Ilyushin-96-300 aan de grond te houden. Het verzoek volgt op een reeks van incidenten die in augustus plaatsvonden met het wielremsysteem van het toestel. Aeroflot is de grootste gebruiker van de Il-96-300.

De Russische maatschappij beschikt over zes toestellen van dit type, die met name worden ingezet op lange vluchten. De maatschappij heeft al enkele diensten moeten annuleren, of moeten vervangen door andere vliegtuigen.

Er zijn tot nu toe slechts dertien Il-96-300’s in gebruik. De overige zeven zijn in dienst bij regionale Russische luchtvaartmaatschappijen zoals Kras Air en de Russische regering. Volgens Aviation Safety Network is er nog nooit een Il-96 verongelukt.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen