Amerikaanse maatschappijen vragen Senaat om belastingpauze

15 september 2005 - 2:00
WASHINGTON - De Amerikaanse belangenorganisatie voor de luchtvaart, Air Transport Association (ATA), heeft de Senaat gevraagd een belastingvrij jaar voor kerosine in te lassen. Daarmee zou de Amerikaanse overheid de druk op de vele noodlijdende luchtvaartmaatschappijen in de VS helpen te verlichten. Airlines in de VS moeten voor elke gallon brandstof (3,8 liter) 4,3 dollarcent belasting betalen.

Ook de RAA, het samenwerkingsverband van regionale luchtvaartmaatschappijen in de VS, heeft de Senaat om medewerking gevraagd. Volgens de belangenorganisaties zou een dergelijke belastingpauze de maatschappijen gezamenlijk 600 miljoen dollar besparen.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen