Concurrentie met luxe vluchten tussen Londen en New York barst los

23 september 2005 - 2:00
LONDEN - Kort na de aankondiging van Maxjet om een luxueuze lijndienst tussen New York en Londen te beginnen, komt de nieuwe maatschappij Eos met eenzelfde bericht.. Opmerkelijk detail: beide bedrijven voeren de eerste vlucht vanaf Londen op 2 november uit. Tussen de twee vluchten zit slechts dertig minuten tijdsverschil.

Eos gaat op de route Londen Stansted - New York JFK van start met een Boeing 757, voorzien van 48 stoelen. Dat type vliegtuig is normaal gesproken uitgerust met 180 tot 220 zitplaatsen. Het vliegtuig heeft alleen business class stoelen. Tussen de rugleuning van de ene stoel, en de achterkant van de stoel in de rij ervoor zit bijna twee meter ruimte. De luxe stoelen kunnen uitgeklapt worden zodat een soort bed ontstaat.

Maxjet’s eerste vlucht verlaat Londen ’s ochtends om 10 uur. De openingsvlucht van Eos volgt een half uurtje later. Beide nieuwelingen claimen een excellente service te bieden tegen prijzen die veel lager zijn dan de duurste stoelen bij reguliere maatschappijen.

Eos en Maxjet mikken op de zakelijke passagier, onder wie velen voorheen gewend waren per Concorde tussen de werelddelen te reizen.




Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen