Invloed nationale staking Belgi&#235 op luchtvaart onzeker

26 oktober 2005 - 2:00
BRUSSEL - Aanstaande vrijdag (28 oktober) wordt in België een nationale stakingsdag georganiseerd door verschillende vakbondsorganisaties. Wat de gevolgen zijn voor de vliegoperaties vanaf de luchthaven Zaventem is nog onzeker. BIAC adviseert passagiers met een ticket voor vrijdag zich donderdag via de media op de hoogte te laten stellen van de actuele situatie.

BIAC waarschuwt dat het openbaar vervoer vrijdag gehinderd kan worden door acties. "Wie vrijdag naar de luchthaven komt, doet er in elk geval goed aan om ruim op tijd te vertrekken", zo luidt het advies. Op vrijdag zelf probeert de luchthaven reizigers via de eigen en de media zo goed mogelijk te informeren.

Volgens SN Brussels zijn er voor vrijdag nog geen vluchten geannuleerd. Het is volgens de maatschappij echter onmogelijk om het uiteindelijke effect van de staking vooraf te voorspellen omdat het normale verloop van de vluchtoperaties van tientallen dienstverleners afhangt. Klanten die op 28 oktober een SN-vlucht hebben geboekt kunnen hun reservatie gratis wijzigen en op een andere dag reizen.

De wijziging is toegestaan voor tijdstippen voor zowel voor als na 28 oktober. De uiteindelijke vliegreis moet uiterlijk 1 maand na 28 oktober plaats vinden. Voor meer informatie of wijzigingen: 070 / 35 11 11 (vanuit België), 0032 2 723 23 23 (vanuit Nederland en de rest van Europa), of +32 2 723 23 45 (vanuit Afrika). Ook vrijdag kunnen SN-klanten via deze telefoonnummers informatie verkrijgen.



Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen