SLM-Boeing nog zeker maand aan de grond op Schiphol

21 maart 2006 - 1:00
PARAMARIBO - De Boeing 747-300 van Surinam Airways (SLM), die ruim twee weken geleden op Schiphol ernstig beschadigd raakte aan de linkerstaartvleugel, is nog zeker een maand uit de running. De schade is zodanig dat sommige onderdelen opnieuw moeten worden gefabriceerd door Boeing, omdat die niet voorhanden zijn. SLM stelt het grondafhandelingsbedrijf aansprakelijk voor de schade.

De vluchten van SLM tussen Paramaribo en Amsterdam werden de afgelopen twee weken uitgevoerd met een vervangende Boeing 747-200 van het Spaanse Air Pullmantur. Vanaf woensdag zal de SLM overstappen naar het eveneens Spaanse Iberworld. Deze maatschappij zet dan een Airbus A330 in op de transatlantische route, meldt SLM-directeur Henk Jesserun in De Ware Tijd.



Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen